(foto: Rene Hendriks/Regio15).
(foto: Rene Hendriks/Regio15). Rene Hendriks

Serie autobranden houdt aan; nu al meer dan 10 voertuigen beschadigd

Actueel 1.286 keer gelezen

Leidschendam - Vannacht werden bewoners van de Veurse Achterweg in Leidschendam weer opgeschrikt door een knal en vlammen.

Een snelle blik naar buiten leerde dat er ter hoogte van het gebouw van Fugro een bestelbus in brand stond. De brandweer werd snel gewaarschuwd, maar het voertuig was niet meer te redden. De bestelbus was eigendom van een kleine zelfstandige ondernemer en stond daar al urenlang geparkeerd; de brand is dus aangestoken. Geluk bij een ongeluk is dat de bus leeg was.

De brand is er eentje in een serie branden waarbij minstens 10 auto's en een motor (zwaar) beschadigd raakten, terwijl er ook nog een aantal brandjes en pogingen niet officieel geregistreerd zijn. Het is de tweede achtereenvolgende op de Veurse Achterweg. Mogelijk dat de grond de dader(s) te heet onder de voeten wordt in de naastgelegen wijken Prinsenhof, De Heuvel en Amstelwijk waar het merendeel van de branden plaatsvond.

Daar lopen 's nachts jongeren rond die vernielingen aanrichten, graffiti aanbrengen en brandjes stichten. Er wordt al extra gesurveilleerd door  politiemensen in uniform en in burger, er lopen jongerenwerkers rond en er zijn extra camera's aangebracht. Zelfs de burgemeester heeft een bezoek gebracht aan het betreffende gebied  om buurtbewoners te spreken en om naar een oplossingen te zoeken. Tot dusverre tevergeefs dus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant