Anton van Leeuwen uit Voorburg, hier bij zijn rijdende winkel, is te zien in een documentaire op TV West (foto: pr).
Anton van Leeuwen uit Voorburg, hier bij zijn rijdende winkel, is te zien in een documentaire op TV West (foto: pr).

Documentaire rijdende winkel Anton Van Leeuwen op TV West

Actueel 1.147 keer gelezen

Voorburg - TV West zendt op 16 mei de documentaire ‘Een beetje te gek allemaal’ uit. Hierin aandacht voor de rijdende winkel van Anton van Leeuwen die al jaren een begrip is in Leidschendam-Voorburg. Hoe gaan Anton en zijn, veelal oudere, klanten om met deze coronacrisis?

Zeven jaar geleden kon men op TV West al kennis maken met Anton van Leeuwen die in Leidschendam en Voorburg een vaste klantengroep bedient met zijn rijdende winkel. Zijn klanten bestaan vooral uit oudere en kwetsbare mensen die, zeker in deze tijd, niet meer zelfstandig naar een supermarkt durven.

Tijdens de coronacrisis lift Van Vlier weer mee met Anton. Hij wast zijn handen als nooit te voren en een afzetlint in de bus bewaakt de afstand tussen hem en zijn klanten bij het afrekenen. Er mag slechts een klant tegelijk in de bus. Sommige mensen wachten liever zelfs bij hun voordeur zodat Anton het boodschappenlijstje kan halen en de volle tas weer kan afgeven.

Anton van Leeuwen laat zijn gedachten gaan over de huidige tijdgeest. Hij voorziet dat er na deze crisis weer een mooie tijd aanbreekt. Een tijd waarin we vanzelfsprekende dingen meer gaan waarderen. Want "Het goedkoopste was niet goedkoop genoeg; het beste niet goed genoeg. Het was eigenlijk een beetje te gek allemaal", aldus Anton in de documentaire, die 16 mei vanaf 17.00 uur te zien is op TV West, via de WestApp en Omroepwest.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant