Terrassen rond de sluis in Leidschendam, nog niet aangepast aan de anderhalve-meter-regels (archieffoto).
Terrassen rond de sluis in Leidschendam, nog niet aangepast aan de anderhalve-meter-regels (archieffoto).

Gemeente kijkt naar verruiming van terrassen om horeca te ondersteunen

Actueel 901 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente brengt de mogelijkheden in kaart voor horecagelegenheden om hun terras te verruimen. Samen met de ondernemers wil de gemeente kijken welke plannen passen bij de omgeving van de horecazaken. Deze plannen worden welwillend en versneld beoordeeld, zodat de verruimde terrassen per 1 juni open kunnen.

Wethouder Astrid van Eekelen (enkele uren voordat een voorstel van D66 met deze strekking in de digitale gemeenteraad zou worden besproken): "Horecaondernemers zijn van groot belang voor een levendige en sociale gemeente, maar ze worden door deze crisis financieel hard geraakt. We doen er alles aan om te kijken of we meer mogelijkheden kunnen bieden om de weggevallen omzet gedeeltelijk goed te maken. We zullen per terras kijken wat wel en niet kan, echt maatwerk dus.”

“We nodigen ondernemers uit om zelf met voorstellen te komen die in hun omgeving zouden passen. Bijvoorbeeld het vergroten van een bestaand terras, of het toevoegen van zogenaamde eilandterrassen,” aldus Van Eekelen. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met de geldende voorschriften. Zo zijn alleen zitplaatsen toegestaan en moet de anderhalvemetermaatregel worden geborgd. Daarnaast moeten horecaondernemers zorgen voor akkoord van de buren als het verruimde terras voor hun pui komt te staan.

Van Eekelen: “We streven er naar om alle voorstellen die uiterlijk 22 mei binnen zijn op uiterlijk 29 mei te hebben afgehandeld. We hopen zo samen met horecaondernemers en hun buren tot oplossingen te komen, zodat de verruimde terrassen per 1 juni direct open kunnen.” Het gaat om een tijdelijke situatie tot uiterlijk 1 november 2020.

Meer over de mogelijkheden en de aanvraagprocedure is te vinden op www.lv.nl/uitbreiding-terras-corona-maatregell.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant