Afbeelding
KOOP LOKAAL

Sport en spel voor kinderen bij JOIN.|kidsactiviteiten

Actueel 414 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - JOIN.|kidsactiviteiten van Westvliet Family Sports & Healthclub heeft groen licht gekregen. Sinds donderdag 7 mei draaien de sportieve dagprogramma’s voor kinderen van 4 t/m 12 jaar op de sportvelden van voetbalvereniging Wilhelmus op sportpark Westvliet. “Wat is het heerlijk voor de kinderen dat ze weer buiten kunnen sporten en ravotten”, zegt Ambani de Haan, general manager bij Wesvliet Family Sports en Healtclub. 

Nu de basisscholen weer gedeeltelijk van start zijn, biedt JOIN.|kidsactiviteiten de sportieve programma’s in dagdelen aan. Zo kunnen de kinderen voor of na school een geweldige activiteit hebben en lekker sportief worden bezig gehouden. Kinderen die hele dagen naar school gaan. kunnen een dagdeel of de hele dag dat zij geen school hebben deelnemen. “Wij willen zo de ouders ontlasten die al zo lang, naast het begeleiden van kinderen bij schoolwerk, ook nog hun eigen werkzaamheden moeten uitvoeren. Dit geeft zoveel stress voor de ouders dat vaak ook overslaat op de kinderen. Met JOIN ontlasten wij de ouders en de kinderen raken hun energie kwijt, heerlijk in de buitenlucht.”

Kinderen sporten terwijl ouders thuiswerken


JOIN.|kidsactiviteiten is een programma waarmee Westvliet Family Sports & Healthclub tijdens de herfstvakantie vorig jaar van start is gegaan. “We zitten eigenlijk nog in de opstartfase. Tijdens de herfst vakantie hadden we bijvoorbeeld 12 kinderen, tijdens de kerstvakantie twee dagen met 16 kinderen en afgelopen voorjaarvakantie 30 kinderen. Het aantal kinderen groeide gestaag. We zouden tijdens de meivakantie gaan knallen maar toen kwam corona.” Uiteindelijk kon JOIN.|kidsactiviteiten toch nog twee dagen in de meivakantie draaien en dat betekende voor ruim 100 kinderen twee mooie dagen van sport en spel. “Je ziet dat er echt veel behoefte aan is, zeker nu de kinderen zolang thuis zijn geweest.”

Donderdag 7 mei was de eerste JOIN-dag. Na een korte uitleg van de belangrijkste regels. ging het programma van start met kennismakingsspelletjes. Tijdens de warming-up werd er gedanst. Vervolgens vonden er vier leuke clinics plaats: voetbal, functionele training, boksen en free run. “Het is zo mooi om te zien hoe blij de kinderen zijn. Ze kunnen weer lekker rennen, spelen en sporten met hun leeftijdsgenootjes.”

De deelnemende kinderen krijgen in groepen van maximaal 20 kinderen de gehele dag georganiseerde activiteiten aangeboden en alles is buiten. De begeleiders houden zich onderling aan de 1,5 meter die nog steeds geldt voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder. JOIN biedt een gevarieerd aanbod aan sport- en spelactiviteiten. Onder begeleiding van enthousiaste en gediplomeerde sportinstructeurs zullen ze dagelijks meerdere activiteiten uitvoeren met daartussen pauzes. Ouders brengen hun kinderen via een drop-off-principe. Dit betekent dat de ouders hun kind(eren) afzetten met de auto, zelf niet uitstappen en dan weer wegrijden. De kinderen nemen zelf een lunchtrommel, drinken en tussendoortjes mee, aangezien er geen eten en drinken uitgedeeld mag worden. Er is een goed sanitair protocol. Maar het belangrijkste is dat de kinderen kunnen genieten van een geweldig sportief dagprogramma boordevol sport- en spelactiviteiten.

De kinderen worden zoveel mogelijk ingedeeld in groepen met kinderen van hun eigen leeftijd en niveau. De sporten worden ook dusdanig ingericht dat iedereen op zijn of haar eigen niveau hieraan kan deelnemen. Zowel groeps- als sportbegeleiders letten tijdens en tussen de activiteiten goed op de vaardigheden van de kinderen.

Het dagprogramma bestaat uit een kennismaking met tientallen sporten door middel van clinics, workshops en spelletjes. Door een samenwerking met de verschillende verenigingen op en buiten het sportpark is het mogelijk dit gevarieerde programma te bieden. Zo zijn er handbal-, korfbal-, rugby- en honkbalclinics. Ook mag er gebruik worden gemaakt van de atletiekbaan van Sparta. “De kinderen vinden dit geweldig. Elke ochtend of middag is weer anders. Dat maakt het zo leuk en spannend voor de kinderen.”

Westvliet Family Sports & Health Club is dé familieclub in Leidschendam-Voorburg en omgeving met een uitgebreid aanbod aan sport, ontspanning en gezondheid. De club zet zich in voor herkenning en erkenning van de leden. Westvliet is actief in de sportieve vrijetijdssector en biedt faciliteiten om een actief en gezond leven te leiden. Zij streven naar een goede klantbeleving met kwaliteit; De Westvliet-beleving staat voor gezelligheid, plezier en goede gezondheid.

Meer informatie op www.joinkidsactiviteiten.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant