Busje in brand op de Veurse Achterweg (archieffoto Rene Hendriks).
Busje in brand op de Veurse Achterweg (archieffoto Rene Hendriks). Rene Hendriks
SERIE AUTOBRANDEN

Gebiedsverboden opgelegd aan onruststokers

Actueel 1.609 keer gelezen

Leidschendam - De onrust rondom de Prinsenhof en De Heuvel/Amstelwijk houdt aan. Daarom heeft de burgemeester in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten om aan zes personen een gebiedsverbod voor 3 maanden op te leggen.

Burgemeester Tigelaar: ”We zijn de afgelopen weken samen met de politie continu bezig geweest met het aanhouden en staande houden van mensen en het uitdelen van boetes. Er is door de politie gesproken met de ouders van minderjarige jongeren die erbij betrokken zijn en overtreders worden aangepakt. Toch zijn er nog steeds branden en incidenten. Daarom heb ik nu besloten tot de vergaande vrijheidsbeperkende maatregel van het opleggen van een gebiedsverbod voor zes personen. Deze zes personen zijn herhaaldelijk in beeld bij de politie als het gaat om verstoring van de openbare orde en dragen bij aan de onrust. Het criminele gedrag, brandstichting, vandalisme en onrust in de wijk moet stoppen. Hoewel niet zichtbaar voor iedereen, werken we daar keihard aan. Wij rusten niet tot de rust weer terug gekeerd is in de wijk. Ik roep iedereen ook op om dat wat ze zien en weten te melden, desnoods anoniem.” 

Zes personen van de groep die bij de gemeente en politie in beeld is voor het veroorzaken van overlast hebben een gebiedsverbod gekregen. Hier in staat dat ze op bepaalde plekken in de gemeente Leidschendam-Voorburg niet mogen komen. Als ze zich niet houden aan dit gebiedsverbod, begaan ze een strafbaar feit. Het Openbaar Ministerie kan ze hier dan voor vervolgen en voor de rechter brengen.

Ook voor de politie heeft de aanpak van de incidenten in Leidschendam de hoogste prioriteit. Zo is de inzet en de aanwezigheid van de politie in Leidschendam flink opgevoerd. De politie voert extra surveillance uit en er zijn camera’s opgehangen voor meer toezicht. Overlastplegers worden aangepakt. De afgelopen weken zijn er tientallen boetes uitgedeeld. Intussen is ook het opsporingsonderzoek naar de daders van de brandstichtingen in volle gang. Elke brand wordt grondig en afzonderlijk onderzocht. De branden worden geanalyseerd en er vindt uitgebreid sporenonderzoek plaats. Daarnaast doet de politie buurtonderzoek en worden camerabeelden nauwkeurig bekeken.

Voor het onderzoek naar de brandstichtingen is de hulp van de bewoners in Leidschendam van essentieel belang. Ziet u iets verdachts? Bel dan direct 1-1-2! Als u informatie of tips over de branden heeft die het onderzoek kunnen helpen, neem dan contact op met de politie via 0900 8844. Ook als u beelden in uw bezit heeft of beelden tegenkomt op social media (WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram) deelt u deze dan met de politie. U kunt ook anoniem informatie delen door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant