Het snoeien van struiken in dichtbegroeide gebieden in Leidschendam-Noord  (foto: gemeente LV).
Het snoeien van struiken in dichtbegroeide gebieden in Leidschendam-Noord (foto: gemeente LV).

Struiken gesnoeid omwille van de sociale veiligheid in Leidschendam-Noord

Actueel 1.319 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente is woensdag 20 mei gestart met het verwijderen van zaailingen en het snoeien van heesters in de wijken Prinsenhof en De Heuvel/Amstelwijk in Leidschendam. 

Door het weghalen van deze beplanting verbeteren de zichtlijnen, zodat bij ongewenst gedrag in de openbare ruimte sneller opgetreden kan worden. In genoemde wijken heerst al enige tijd onrust; er zijn vernielingen en vele auto's gingen in vlammen op.

Bomen worden niet gerooid. Het gaat om de zaailingen en heesters -zoals vlier en ligusters- in grote heester- en boomvakken. Na verloop van tijd groeien deze planten volledig uit. Door intensiever onderhoud zorgt de gemeente dat de heesters niet opnieuw te groot of te dicht begroeid raken en de zichtlijnen behouden blijven. Tijdens de werkzaamheden wordt steeds gecontroleerd of er vogelnesten aanwezig zijn. Is er een nest, dan wordt de betrokken beplanting op dat moment niet verwijderd. Een vogeldeskundige is bij de werkzaamheden aanwezig.

Op maandag 18 mei vond in de gemeenteraad een debat plaats over de onrust in de wijken. Daarin werd besloten om over te gaan tot deze werkzaamheden in het belang van de sociale veiligheid. Eerder heeft de burgemeester in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie 6 personen een gebiedsverbod voor 3 maanden opgelegd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant