Gemeentelijke handhavers (BOA's) in het Huygenskwartier in Voorburg (foto: Ap de Heus).
Gemeentelijke handhavers (BOA's) in het Huygenskwartier in Voorburg (foto: Ap de Heus).

VVD pleit voor een betere bescherming van BOA’s

Actueel 401 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De VVD in Leidschendam-Voorburg wil dat BOA’s veilig hun werk kunnen doen. Ook in Leidschendam-Voorburg gaan zij elke dag de straat op voor onze inwoners.

Door de coronamaatregelen zijn hun werkzaamheden de laatste tijd veranderd en intensiever geworden. Uit diverse plekken in het land komen nu berichten dat BOA’s agressief bejegend en soms zelfs mishandeld worden. Zo werden drie BOA’s in IJmuiden in elkaar geslagen door een groep jongeren. De BOA-vakbond pleit voor betere bescherming en bereidt acties voor. Ook de VVD in Leidschendam-Voorburg wil dat BOA’s beter beschermd de straat op gaan.

VVD Raadslid Ole Heil: ”Wat in IJmuiden gebeurde is verschrikkelijk. Het is een absoluut dieptepunt in een langere reeks van onacceptabel gedrag tegen BOA’s. Je blijft met je poten van onze BOA’s af!”

De BOA’s in IJmuiden kregen te maken met een grote groep agressieve jongeren, zonder dat ze zichzelf konden verdedigen. “Zoiets mag absoluut niet gebeuren in onze gemeente. De burgemeester moet kijken hoe we onze BOA’s in Leidschendam-Voorburg goed beschermd de straat op kunnen sturen. Ze hebben, zeker in deze tijd, een enorm belangrijke taak. Wij hebben de plicht ervoor te zorgen dat ze deze taak goed en vooral veilig kunnen uitvoeren”, aldus Heil.

De VVD heeft daarom vragen gesteld aan burgemeester Tigelaar. Zo wil de VVD weten of er in onze gemeente sprake is geweest van agressief gedrag tegen BOA’s. Ook wil de VVD weten wat de burgemeester vindt van het uitrusten van BOA’s met een bodycam, wapenstok en pepperspray.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant