Onder begeleiding van buurtcoaches van SenW werd volop gespeeld en bewogen. Wethouder Nadine Stemerdink kwam ook langs (foto: Ap de Heus).
Onder begeleiding van buurtcoaches van SenW werd volop gespeeld en bewogen. Wethouder Nadine Stemerdink kwam ook langs (foto: Ap de Heus).

Kinderen vermaken zich op Nationale Buitenspeeldag

Actueel 330 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseerden woensdag 10 juni weer de nationale Buitenspeeldag. Dit jaar waren er, volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid, echter geen grote speelevenementen.

Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg riep daarom alle kinderen op om op 10 juni naar een van de bestaande speelplekken in de gemeente te komen. In de hele gemeente Leidschendam-Voorburg zijn ruim 160 speelplekken. Voor ieder wat wils. Kleine speeltoestellen voor de allerkleinste en grote uitdagende speelplekken voor de grotere kinderen. Kinderen konden met hun eigen bal, skatebord of springtouw naar de speelplekken komen om er samen een mooi speelfeest van te maken. 

De buurtcoaches uit de betreffende wijken waren aanwezig zijn en vonden het leuk om de kinderen – velen na lange tijd weer voor de eerste keer - te ontmoeten. Het werd een feestdag. De kinderen hadden het allemaal naar hun zin en er werden vele spelletjes georganiseerd waar de kinderen aan konden deelnemen Wethouder Nadine Stemerdink kwam ook even op bezoek bij de spelende kinderen te kijken.

Bewegen is goed, meer bewegen is beter. De jeugd van 4 tot 18 jaar heeft 1 uur per dag matig intensief beweging nodig. Dat betekent minstens driemaal per week spier en botversterkende activiteiten. “Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de kinderen en jongeren de beweegnorm niet haalt. Bewegen zorgt dat kinderen zich fitter voelen, op gezond gewicht blijven en weerbaar zijn.” Bewegen verlaagt op lange termijn het risico op chronische ziekten zoals diabetes, hart en vaatzieken en depressieve symptomen.

De kinderen vermaken zich met een op doel schieten (foto: Ap de Heus).
Een gezellig groepje kinderen met de buurtcoaches op de speelplek (foto: Ap de Heus).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant