De buurt wil liever renoveren, maar Wooninvest vindt dat te duur en wil slopen en nieuwbouw realiseren (foto: Ap de Heus).
De buurt wil liever renoveren, maar Wooninvest vindt dat te duur en wil slopen en nieuwbouw realiseren (foto: Ap de Heus).

Bewoners oud-Voorburg bang voor sloop woningen

Actueel 2.677 keer gelezen

Voorburg - De woningen aan de Emmastraat, Prins Hendrikstraat en Oranje Nassaustraat in Voorburg zijn in de jaren ’20 van de vorige eeuw gebouwd. Deze woningen zijn hard toe aan renovatie, maar woningcorporatie Wooninvest wil de huizen liever slopen.

De laatste keer dat Wooninvest een ingreep heeft gedaan is in de jaren ’90 geweest. Er is toen eigenlijk al besloten dat het de laatste keer was dat Wooninvest iets aan de woningen zou doen. De woningen zijn zo gezegd ‘op’. Echter, de meeste bewoners wonen er op dit moment nog met veel plezier. Hieruit is op te maken dat de woningen wellicht nog een tijdje meegaan. Samen met het adviesteam en een vertegenwoordiger van Respectus, de huurdersorganisatie, gaan is getracht een breed gedragen plan voor de buurt ontwikkelen.

De opties zijn: Renovatie, waarbij het benodigde onderhoud wordt gepleegd, structurele problemen worden opgelost en energetische verbeteringen worden aangebracht; hoog niveau renovatie met dezelfde maatregelen als renovatie, maar ook wijzigingen in de plattegrond en/of vergroten van de woning, of sloop en nieuwbouw.

Bewoners van de in totaal 96 woningen, zijn bang dat er na de sloop (te) dure woningen voor terugkomen. Zij zijn van mening dat de huizen best gerenoveerd kunnen worden om de mensen er plezierig in te laten wonen. Bovendien moeten zij lange tijd elders worden ondergebracht. 

Het definitieve besluit over de sloop wordt nog in de loop van dit jaar genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant