V.l.n.r. Linda Borger, Janco den Ouden, Edward de Roos, Cathy Versteegh, Mark Alkema, Robert Roos, Peter van Heusden (foto: pr).
V.l.n.r. Linda Borger, Janco den Ouden, Edward de Roos, Cathy Versteegh, Mark Alkema, Robert Roos, Peter van Heusden (foto: pr). Nico van DIJK

Cliënten van Julianahof sparen voor vakantie

Actueel 964 keer gelezen

Leidschendam - De cliënten van Philadelphia locatie Julianahof aan de Frekehof te Leidschendam (locatie voor mensen met een verstandelijke beperking) organiseren een actie om geld in te zamelen om, als dat weer mogelijk is, op vakantie te gaan.

De bewoners van De Julianahof kregen halverwege maart te horen dat ze niet meer mochten werken en geen familie of vrienden meer mochten bezoeken en ontvangen vanwege de coronacrisis. De locatie werd gesloten. Dit zorgde voor veel verdriet bij de cliënten, maar toch wilden zij er het beste van maken.

Er ontstonden creatieve ideeën vanuit de cliënten. Zo is er een groepje gestart met autowassen. Voor €5 euro wordt je auto gewassen van de buitenkant, voor €5 extra ook de binnenkant. En gaandeweg zijn er heel veel auto’s gewassen. Al gauw werden er honderden euro’s verdiend, maar wat doe je met dat geld? Daar hadden de cliënten wel mooie ideeën over. Ze willen graag op vakantie omdat er al veel geplande vakanties niet doorgaan. Maar vakanties zijn erg duur, met 26 cliënten en begeleiding. Dus hebben zij nog lang niet genoeg geld om op vakantie te gaan. Daarom werd het volgende idee verzonnen om de geldpot verder te vullen. De cliënten gingen 3D kaarten maken. Er werd zelfs een kaartenrek gekocht om de zelfgemaakte kaarten mooi te presenteren zodat er nog meer verkocht zouden worden. 

De bewoners hebben nog niet genoeg geld om op vakantie te gaan, dus gaan zij zeker verder met autowassen en 3D kaarten maken. Er zijn zelfs plannen om nog verder uit te breiden. Zo willen zij binnenkort ook vogelhuisjes gaan maken.

Wilt u uw auto komen laten wassen of mooie 3D kaarten kopen? Dan kunt u bellen met locatie Julianahof, tel. 070-3200535.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant