Visspecialist Martin in Leidschendam Centrum heeft zaterdag 200 verse haringen bij Woonzorgcentrum Schoorwijck bezorgd.
Visspecialist Martin in Leidschendam Centrum heeft zaterdag 200 verse haringen bij Woonzorgcentrum Schoorwijck bezorgd.
KOOP LOKAAL

Nieuwe Haring voor de bewoners van Schoorwijk

Actueel 585 keer gelezen

Leidschendam  - Voor het eerst in 35 jaar werd het eerste vaatje nieuwe haring bij de start van het nieuwe haringseizoen niet geveild. 

Vanwege de coronamaatregelen kon de veiling vorige week donderdag niet doorgaan en werd de eerste Hollandse Nieuwe aangeboden aan de zorghelden in deze crisisperiode. In het Erasmus MC in Rotterdam ontvingen Ernst Kuipers en Diederik Gommers namens alle Hollanders het eerste vaatje.

Vanaf vrijdag is de haring ook in de viswinkels verkrijgbaar waaronder ook bij Visspecialist Martin in Leidschendam Centrum. Martin: “Samen met onze leverancier Arie Hoek uit Katwijk wilden we er dit jaar ook iets speciaals van maken en daarom hebben wij zaterdag 200 verse haringen bij Woonzorgcentrum Schoorwijck bezorgd. Hiermee steken wij hen graag een haring onder de riem.” 

De bewoners en medewerkers konden het gebaar zeer waarderen en lieten het zich goed laten smaken. Volgens Martin is de haring dit jaar van zeer goede kwaliteit; “Iedereen is welkom om het zelf te komen proeven in onze winkel aan de Damstraat.”

Martin Weevers heeft 20 jaar ervaring opgedaan op de markt en in diverse viswinkels en is geen onbekende in onze regio. Hij weet alles van vis en mag zich dan ook met recht visspecialist noemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant