Op het Athletic Skills Model veld bij Cartouche kunnen kids niet alleen leren hockeyen, maar sowieso meer gaan sporten (foto: pr).
Op het Athletic Skills Model veld bij Cartouche kunnen kids niet alleen leren hockeyen, maar sowieso meer gaan sporten (foto: pr).

Wethouder opent Brixskills veld bij Cartouche

Actueel 590 keer gelezen

Voorburg - Wethouder Nadine Stemerdink opende gisteren het nieuwe Brix skills veld van hockeyclub Cartouche. Op dat veld kunnen jeugdleden lekker spelen en bewegen. 

Cartouche werkt sinds 2018 met het Athletic Skills Model (ASM). Hiermee stimuleren speciaal opgeleide trainers jeugdleden om meer te bewegen en verbetert hun motoriek.

Nadine Stemerdink onderstreepte het belang van deze ontwikkeling. “Lekker spelen, bewegen en plezier maken: dat is zo belangrijk voor kids! Hockeyvereniging Cartouche is een van de sportverenigingen die daar enthousiast aan bijdragen. En dat sluit naadloos aan bij het Lokaal Sportakkoord: daarin zetten meerdere sportieve partners zich in om meer kinderen in Leidschendam-Voorburg voldoende te laten bewegen en te zorgen dat hun motoriek nog beter wordt. Het Athletic Skills Model veld hier bij Cartouche is weer zo’n mooie stap om te stimuleren dat de kids niet alleen leren hockeyen, maar sowieso meer gaan sporten. Dus achter de iPad vandaan, en lekker gaan bewegen!” Technisch directeur Jair Levie was het daar helemaal mee eens. Hij vulde de wethouder aan: "Blijf creatief, blijf aanpassen en maak vooral heel veel plezier met elkaar!"

Meteen nadat wethouder Stemerdink het posterdoek met naam en instructies had onthuld, werd het Brix skills veld in gebruik genomen door een groepje E-tjes en hun ASM-trainers.

Een skills veld was al langer een wens van Cartouche en dankzij bijdragen van Brix makelaars, de grote clubactie en de Vriendenloterij is het nu een feit.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant