De brandweer blust de aan de voorzijde hevig brandende auto (foto: Sebastiaan Barel/Regio15).
De brandweer blust de aan de voorzijde hevig brandende auto (foto: Sebastiaan Barel/Regio15).
SERIE AUTOBRANDEN

Auto bij stadskantoor in brand gestoken

Actueel 1.065 keer gelezen

Leidschendam - En weer ging er een auto in vlammen op in Leidschendam vannacht.

Op de Koningin Wilhelminalaan, langs de weg naast het parkeerterrein bij het stadskantoor in Leidschendam werd vermoedelijk iets brandbaars onder de auto gegooid, die daarop vlam vatte. De gewaarschuwde brandweer doofde de uitslaande vlammen maar de hele voorkant van het voertuig brandde uit.

Er is sprake van dat er in de omgeving een jerrycan en/of een fles wasbenzine zouden aangetroffen. De politie heeft een aantal zaken en sporen veiliggesteld.

Bewoners verklaarden aan de politie dat er eerder die week meerdere nachten jongeren lachgas gebruikten op het parkeerterrein van het Stadskantoor  waar de autobrand plaatsvond.

Gisteren nog ging werd ook in Prinsenhof een auto brand gestoken. Burgemeester Klaas Tigelaar reageerde hierop met de volgende woorden: “Het is ontzettend vervelend en onacceptabel dat er opnieuw een auto in vlammen is opgegaan. Die auto is iemands bezit en daar blijf je vanaf. Het is ook nog eens vervelend omdat de afgelopen weken de rust weer enigszins was teruggekeerd. Naast de materiële schade zorgt dit voor angst en ongerustheid onder onze inwoners. De situatie blijft onverminderd onze aandacht houden."  

Het is alweer de 16e (officieel geregistreerde) autobrand in Leidschendam in de afgelopen twee maanden. Deze vonden vooral plaats in de wijken De Heuvel, Prinsenhof en de Amstelwijk, maar ook in aangrenzende wijken als 't Lien en het Raadhuiskwartier. 

Waarbij niet gezegd is dat deze brandstichtingen allemaal door dezelfde dader(s) zijn gepleegd. Daar doet de politie uitgebreid onderzoek naar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant