Wethouder Astrid van Eekelen en de Commisaris van de Koning Jaap Smit bij de opening van de tentoonstelling (foto: Charles Groeneveld).
Wethouder Astrid van Eekelen en de Commisaris van de Koning Jaap Smit bij de opening van de tentoonstelling (foto: Charles Groeneveld).

Tentoonstelling over Park Vreugd en Rust en Zocherpark geopend

Actueel 597 keer gelezen

Voorburg - Eindelijk kon op 19 juni in museum Swaensteyn de eerder aangekondigde tentoonstelling ‘Vreugd en Rust, De buitenplaats, de bewoners en het Zocherpark’ worden geopend.

Tegelijk werd het boek van de Historische Vereniging Voorburg 'Vreugd en Rust, een gastvrije buitenplaats met een Zocherpark'. gepresenteerd. De tentoonstelling en het boek vertellen het verhaal van de bewoners van de buitenplaats, de familie Groen van Prinsterer en hun verwanten, en het park rondom het huis. Dit park is in de negentiende eeuw in verschillende fases in opdracht van de familie aangelegd. Voor een belangrijk deel door de fameuze landschapsarchitect Johan David Zocher jr.

In zijn openingswoord merkte de Commissaris van de Koning Jaap Smit onder meer op dat de tentoonstelling laat zien hoe de gemeente Leidschendam-Voorburg en de stichting ‘Mooi Voorburg’ het plan hebben opgevat het omliggende Zocherpark als 'parel in het snoer van landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland' weer zo mooi in oude glorie te herstellen. Aan het slot van zijn voordracht verklaarde hij de tentoonstelling voor geopend. Vervolgens ontving hij het boek van de Historische Vereniging Voorburg over Vreugd en Rust uit handen van Renier van Gelooven, voorzitter van de HVV. Ook aan wethouder Van Eekelen werd een exemplaar van het boek aangeboden. De wethouder bedankte op haar beurt de Commissaris van de Koning voor de steun voor dit project van de zijde van de provincie. Ook stond zij stil bij de vele vrijwilligersuren die in dit project gestoken zijn en benadrukte de goede samenwerking in dit burgerinitiatief van de stichting ‘Mooi Voorburg’.

De tentoonstelling is te zien tot 30 augustus. Kaarten reserveren op www.museumswaensteyn.nl.

Zocherpark Vreugd en rust (foto: Ot Douwes).
Ook wethouder Stemerdink ontvangt het boek (foto: Ot Douwes).
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant