Freek Steutel (GBLV):
Freek Steutel (GBLV): "Het college geeft geen getalsmatig inzicht van de cijfers met betrekking tot schuldhulpverlening (foto: Inge Koot).

Vraagtekens rond schuldhulpverlening door gemeente

Actueel 705 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In de periode 2017-2020 heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg 2,9 miljoen euro uitgegeven aan schuldhulpverlening. 

Dat is een fors bedrag. Vandaar dat gemeenteraad bij het vaststellen van het beleidsplan Schuldhulpverlening 2017 - 2020 een aantal getalsmatige indicatoren heeft vastgesteld om het effect van het beleid te kunnen meten. Het beleidsplan Schuldhulpverlening moet nu vernieuwd worden. Het college van B&W geeft echter geen duidelijk inzicht in de afgesproken cijfers.

GBLV-raadslid Freek Steutel verbaast zich over deze gang van zaken: “We hebben in 2017 een prima beleid rond schuldhulpverlening opgezet. Een belangrijk onderdeel daarin is het monitoren van de effectiviteit van het beleid. Als we jaarlijks gemiddeld zo’n 720.000 euro aan schuldhulpverlening uitgeven in de gemeente, dan wil je daar ook iets van in getallen terugzien. Het college schuift dit nu aan de kant en meldt doodleuk dat wat meningen inventariseren voldoende is.”

Door de coronacrisis raken mogelijk meer inwoners in de schulden. Steutel: “Het budget is niet oneindig. Door de periodieke effectmeting waartoe de raad in 2017 besloten heeft, kan op succesvolle acties/aanpakken gestuurd worden".

Gemeentebelangen wil van het college weten of zij het raadsbesluit heeft uitgevoerd om het effect van het beleid ook getalsmatig te meten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant