Uitreiking rugbycertificaat Guppen op 28 juni 2020 (foto: Willemijn Noordoven).
Uitreiking rugbycertificaat Guppen op 28 juni 2020 (foto: Willemijn Noordoven).

VRC sluit vreemd rugbyjaar feestelijk af

Sport 474 keer gelezen

Leidschendam - De Voorburgse Rugby-Club (VRC) sloot zondag 28 juni het rugbyseizoen feestelijk af. Een seizoen dat door de Corona uitbraak vreemd verliep. Vanaf medio maart tot en met begin mei werd er géén rugby gespeeld. Er waren geen trainingen noch wedstrijden.

Gelukkig konden in mei – door versoepelingen in de regelgeving – de trainingen weer worden hervat, waardoor de vele jeugdleden weer konden genieten van het mooie rugbyspel. En dat deden ze dan ook volop. In mei en juni werd er door de jeugd wekelijks weer flink getraind. Dit vanzelfsprekend met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Zo waren o.a. ouders niet welkom langs de lijn, maar moesten ze hun kind afzetten en weer vertrekken. Daardoor konden kinderen nog twee maanden rugbyen tot aan de zomerstop.

Een belangrijke traditie in de rugby is om elkaar – vlak voor de zomervakantie – nog één keer tijdens een afscheidsfeest te zien om terug te blikken en alvast vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen (2020/2021). Tevens worden dan de rugbycertificaten uitgereikt. Afgelopen zondag was dat zover voor de verschillende teams (Guppen, Turven, Benjamins, Mini’s en Cubs). Op het rugbyveld kwamen de teams – gehuld in een smetteloos wit overhemd voorzien van VRC-embleem – nog één keer samen. Er waren mooie woorden, bedankjes voor de trainers, coaches en vrijwilligers, maar ook ijsjes, een geweldig springkussen en voor ieder een certificaat ‘van verdienste’. 

Daarmee sloot de VRC dit rugbyjaar feestelijk af.

Gekke-bekken-trekfoto VRC Guppen (foto: Willemijn Noordoven).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant