Jeugd kan tijdens een 'Blockjam' bijvoorbeeld graffiti leren spuiten (archieffoto 2018: Ot Douwes).
Jeugd kan tijdens een 'Blockjam' bijvoorbeeld graffiti leren spuiten (archieffoto 2018: Ot Douwes).

Extra zomeractiviteiten voor jongeren van 12 tot 18 jaar

Actueel 709 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente stelt deze zomer(vakantie) extra geld beschikbaar voor zomeractiviteiten voor jongeren. 

Burgemeester Klaas Tigelaar: “We zien dat vanwege de coronamaatregelen in binnen- en buitenland veel meer inwoners hun vakantie thuis doorbrengen. Om hen toch een leuke zomer te bieden, worden er extra activiteiten georganiseerd, speciaal voor jongeren van 12 jaar tot 18 jaar.”

Gedacht wordt aan een Blockjam, een Game Event, een prijsvraag en sport- en culturele activiteiten. Via de Jongerenraad worden jongeren gevraagd om mee te helpen bij de verdere invulling. De activiteiten worden georganiseerd door bestaande en nieuwe subsidietafelpartners: Stichting Aight, Stichting Epic Youth, Stichting Sport en Welzijn (Jongerenwerk), Stichting IBCE en Fenomeen Bovenveen. 

Wethouder Jan-Willem Rouwendal: ‘’Het is mooi om te zien hoe bestaande en nieuwe partners zich samen inzetten voor een divers en compleet activiteitenaanbod voor de jongeren in onze gemeente.” 

De activiteiten worden gefinancierd vanuit het budget steunmaatregelen corona.
Naast de extra activiteiten zijn er al vele andere activiteiten voor kinderen en jongeren gepland. Een overzicht van alle activiteiten vindt u op de website van Stichting Sport en Welzijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant