Voorzitter Frouwke de Boer van Mooi Voorburg, bestuurslid Frits Koppe en secretaris Lodewijk van Vliet stelden de pomp in werking (foto: Ot Douwes).
Voorzitter Frouwke de Boer van Mooi Voorburg, bestuurslid Frits Koppe en secretaris Lodewijk van Vliet stelden de pomp in werking (foto: Ot Douwes). OT DOUWES

Dorpspomp Mooi Voorburg geeft weer water

Actueel 943 keer gelezen

Voorburg - Normaal gesproken wordt de dorpspomp in de Herenstraat in Voorburg rond 16 april (de verjaardag van de stichting Mooi Voorburg) van het winterslot gehaald. De laatste vijf jaar gebeurde dat tijdens de Erfgoeddag in Leidschendam-Voorburg.

Dit jaar liep dat allemaal anders door de Coronamaatregelen. Nu de maatregelen iets zijn versoepeld heeft het bestuur van Mooi Voorburg gemeend de pomp weer van het slot te halen. Bestuurslid. Dit jaar was het een sober gebeuren. 

Frits Koppe zorgde weer voor planten op de pomp en testte vooraf wel de werking. Verleden jaar moest hij diverse reparaties verrichten.  Daarna heeft hij de pomp samen met de voorzitter van Mooi Voorburg, Frouwke de Boer en secretaris Lodewijk van Vliet  weer in werking gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant