Rien van Wingerde met zijn cliënt Richard die heel blij met hem is (foto: pr).
Rien van Wingerde met zijn cliënt Richard die heel blij met hem is (foto: pr).
Mentorschap Haag en Rijn

‘Zet er maar in dat ik heel blij met je ben’

Actueel 481 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Mentorschap Haag en Rijn ondersteunt mensen die door een verstandelijke beperking, psychiatrisch ziektebeeld of dementie niet geheel zelfstandig besluiten kunnen nemen rond hun eigen verzorging en begeleiding. 

Rien van Wingerde kwam tijdens zijn werk in de zorg vaak aanraking met cliënten die een mentor hadden. "Die mentoren waren altijd vriendelijke, betrokken mensen met tijd en aandacht voor anderen en waar nodig opkwamen voor hun cliënt".

Rien hield zich veelal bezig met zorgethische vragen. "Na mijn pensioen kreeg ik meer vrije tijd voor vrijwilligerswerk. Ik heb ervoor gekozen om mentor te worden bij Mentorschap Haag en Rijn (MHR) Na een intakegesprek met de coördinator volgde de introductiecursus van vier dagdelen. "Daar leerde ik ook andere mentoren kennen; met sommigen heb ik nog steeds contact!"

"De coördinator stelde me voor aan de verstandelijk beperkte Richard (53). Het klikte meteen. Ik bezoek hem nu tweemaal per maand. Soms maken we een autoritje of wandelen we een stukje. Hij vindt het fijn dat ik er ‘alleen voor hem’ ben en toen ik over dit stukje voor de krant met hem sprak, zei hij: Zet er maar in dat ik heel blij met je ben".

Zoek jij vrijwilligerswerk met inhoud? Meld je dan aan als mentor bij Ellen Vos, tel. 06-1507 0234, e-mail: DenHaag@mentorschaphr.nl.. Meer informatie op www.mentorschaphaagenrijn.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant