Viv Kingma (niet zichtbaar) bowlt Dosti-tailender Perumal (foto: Catch of the Day BV).
Viv Kingma (niet zichtbaar) bowlt Dosti-tailender Perumal (foto: Catch of the Day BV).

Voorburg Cricketclub ontmaskert Dosti

Sport 267 keer gelezen

Voorburg - Het is een vreemd jaar voor het Nederlandse cricket vanwege de halve competitie maar ook doordat sommige verenigingen die niets investeren in jeugd- of vrouwencricket worden ontmaskerd.

VCC doet dit al jaren wel en dat betaalt zich nu uit. Dosti werd zondag compleet met 8 gespeeld, nul punten. VCC, met 7 spelers uit de eigen jeugdopleiding en een gemiddelde leeftijd van zo'n 20 jaar, liet niets heel van de bezoekers.

Dosti ging eerst batten Viv Kingma pakte echter al gauw een knappe vang op het bowlen van Ali Ahmad. Kingma’s eigen goede eerste ‘spell’ werd beloond met twee wickets, waaronder een juweel van een slipcatch van captain Bas de Leede. Ook debutant Iftikhar Ahmed pakte een wicket en offspinner Aryan Dutt maakte gebruik van het zwakke voetenwerk van de Amsterdammers. 

Inmiddels was de stand 95 runs voor zes wickets en het zag er geen moment naar uit dat Dosti een hoog totaal zou kunnen neerzetten. Viv Kingma bekroonde zijn uitstekende optreden met zijn derde wicket. Dosti 127 all out.

VCC ging vlot van start, vooral dankzij de bekeken battende Righardt Pieterse (24). Bas de Leede (solide 46 not out) en Aryan Dutt (35) bleken weer een prima partnership te vormen, deze keer met een stand van 64 runs voor het derde wicket. Floris de Lange maakte het rustig af en zorgde ervoor dat VCC oprukte naar een gedeelde tweede plaats (met Punjab) op 3 punten van HCC.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant