De finale van de kortebaan 2017 in Stompwijk (foto: Hilgersom).
De finale van de kortebaan 2017 in Stompwijk (foto: Hilgersom).

Nederlands Kampioenschap Kortebaan 2020 op Duindigt

Sport 522 keer gelezen

Stompwijk - Door de coronamaatregelen zijn dit jaar vrijwel alle kortebaandraverijen afgelast, inclusief die van Stompwijk, die was gepland voor 20 juli.

Een hard gelag voor de liefhebbers van de paardenkoers en de feestelijkheden eromheen, maar vooral ook voor de professionele eigenaren, trainers en rijders. Die zijn door het wegvallen van 26 (!) kortebaandraverijen in het hele land ernstig in hun inkomsten getroffen. Stichting Stompwijkse Harddraverij Nooit Gedacht is één van de kortebaanorganisaties die ervoor zorgen dat op zaterdag 29 augustus in een 'coronaproof' omgeving op Renbaan Duindigt in Wassenaar, tóch een échte kortebaandraverij kan worden verreden: het Nederlands Kampioenschap Kortebaan 2020. Mét publiek.

De draverij wordt verreden op de zandbaan van Duindigt, over de gebruikelijke afstand van 300m. De horeca 'Aan de Baan' is voor bezoekers geopend. Er wordt €5 entree gevraagd. De koers begint zaterdag 29 augustus om 13.00 uur. 

Weddenschappen kunnen worden afgesloten via de officiële totalisator op de baan en via internet: www.runnerz.nl. Een deel van de wedomzet komt ten goede aan de kortebaan.

Het aantal bezoekers van de renbaan is beperkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant