Logo hetkrantje-online.nl
Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het is goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert de fantasie, brengt rust en regelmaat.
Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het is goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert de fantasie, brengt rust en regelmaat.

Peutervoorlezen start weer in Bibliotheek aan de Vliet

  •   keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Vanaf woensdag 2 september is er weer peutervoorlezen (2 – 4 jaar) in de bibliotheek. Een lange periode kon dit helaas niet doorgaan. De vaste voorlezers zijn blij dat zij nu weer om de week een gezellig voorleesmoment hebben in de bibliotheken in Leidschendam en Voorburg.

Voorlezen aan jonge kinderen is belangrijk. Het is goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert de fantasie, brengt rust en regelmaat. En het is vooral ook erg leuk. Daarom is er om de week een voorleesfeestje in de bibliotheek. 

De opzet van het peutervoorlezen is aangepast. Dat komt door de regels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Per ochtend wordt twee keer kort voorgelezen; van 10.00 tot 10.20 uur en van 10.30 tot 10.50 uur. Per keer is er plaats voor 6 volwassenen en hun (klein)kind(eren). 

Volwassenen reserveren vooraf een gratis kaartje in het kaartverkoopprogramma van de bibliotheek. De kaarten komen 4 dagen voor elke voorleesdatum beschikbaar. In Voorburg wordt in de even weken op woensdag voorgelezen. De eerste keer is op woensdag 2 september. In Leidschendam wordt in de oneven weken op vrijdag voorgelezen. De eerste keer is op vrijdag 11 september.

Kijk hier voor alle data of in de folder in de bibliotheek.

Meer berichten