Omgewaaide boom op de Prinses Irenelaan bij de kruising met de Mgr. Van Steelaan (foto: Marian Turkesteen).
Omgewaaide boom op de Prinses Irenelaan bij de kruising met de Mgr. Van Steelaan (foto: Marian Turkesteen).

Beperkte stormschade

Actueel 806 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De brandweer heeft het dinsdag en woensdag erg druk gehad met schade door de zomerstorm 'Francis'.

Op verschillende plekken vielen bomen om, al dan niet op auto's en tegen gevels, en hingen zonweringen en dakdelen los. De brandweer moest ongeveer 200-250 keer uitrukken voor meldingen die verband hielden met de storm. Er viel tijdens de storm voor zover bekend één gewonde: een vrouw kwam op de Laan van Meerdervoort in Den Haag onder een omvallende boom terecht.

In Leidschendam-Voorburg viel het mee met incidenten waarvoor de brandweer in actie moest komen. In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 augustus waaide een flinke boom omgewaaid om op de Prinses Irenelaan bij de kruising met de Mgr. Van Steelaan. De gemeente heeft de grote takken er afgezaagd.

Ook waaide op de Queridostraat in Voorburg een boom om en viel daarbij rakelings langs een woning. De brandweer kwam ter plaatse om de boom uit de weg te halen. Deze werd later kort gezaagd. 

Bij openbare basisschool De Parachute in de Van Lodensteijnstraat in Voorburg kwam een stuk lantaarnpaal naar beneden en kwamen veel afgewaaide takken op het schoolplein terecht.

Bij openbare basisschool De Parachute in de Van Lodensteijnstraat in Voorburg kwamen veel afgewaaide takken op het schoolplein terecht (foto: Ap de Heus).
Op de Queridostraat in Voorburg waaide een boom om en viel daarbij rakelings langs een woning.  (foto: Nick van der Toorn).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant