De Vereniging Vrienden van Vlietland (VvV) krijgt een bijdrage van de Provincie Zuid-Holland om de natuurwaarden in Vlietland te kunnen vergroten. (foto: Linda Steentjes).
De Vereniging Vrienden van Vlietland (VvV) krijgt een bijdrage van de Provincie Zuid-Holland om de natuurwaarden in Vlietland te kunnen vergroten. (foto: Linda Steentjes).

Bijdrage provincie om de natuurwaarden in Vlietland te vergroten

Actueel 303 keer gelezen

Leidschendam - De Provincie Zuid-Holland heeft een budget toegezegd aan de Vereniging Vrienden van Vlietland (VvV). HIermee kunnen de natuurwaarden in Vlietland vergroot worden. In samenwerking met de gebiedspartijen waarmee de VvV al lange tijd samenwerkt, gaat de vereniging enthousiast aan de slag met deze unieke kans.

De komende tijd worden in Vlietland daarom de volgende plannen gerealiseerd: het inzaaien van een zogenaamd ‘bijenlint’, het realiseren van een ijsvogelwand, het ophangen van 150 nestkasten en het planten van zo’n 12.000 bolgewassen (zogenaamde ‘stinzenplanten’) in diverse bosvakken.

De verfraaiing van Vlietland wordt met vrijwilligers gerealiseerd. In de Herfstvakantie worden daartoe door de VvV twee middagen georganiseerd om de bollen te planten.

"Een leuk vakantie uitje, bijvoorbeeld voor (groot)ouders met hun (klein)kinderen. Er is plaats voor ongeveer 100 inschrijvers", aldus Ton van Geijlswijk, secretaris van de Vereniging Vrienden van Vlietland.

Nadere bijzonderheden en de mogelijkheid tot inschrijven worden eind september (via www.vriendenvanvlietland.nl en diverse andere kanalen) gepubliceerd. Belangstellenden (zowel voor het ophangen van nestkasten als voor het bollen planten) kunnen hun interesse ook nu alvast kenbaar maken via de website.

Meer hierover in  Het Krantje van deze week.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant