Officiële opening van de speeltuin door wethouder Nadine Stemerdink (foto's: pr Fenomeen Bovenveen).
Officiële opening van de speeltuin door wethouder Nadine Stemerdink (foto's: pr Fenomeen Bovenveen).

Regen deert opening speeltuin Bovenveen niet

Actueel 553 keer gelezen

Voorburg - Corona, regen, …… Fenomeen Bovenveen zet door en laat zich letterlijk niet van ’t veld slaan.

Afgelopen zaterdag 29 augustus werd er ter gelegenheid van de opening van de nieuwe speeltuin op de hoek van de Br.Ingenhoeslaan met de Mgr.v.Steelaan, vlakbij de door Fenomeen Bovenveen ‘geadopteerde’ Fitplek, een kinderfeest georganiseerd. Kinderen konden knutselen en gebruik maken van een springkussen met een ballenbak.

Voor het feest was het park deels afgesloten met een ingang in het park ter hoogte van Spinozalaan 179 en een uitgang bij Spinozalaan 259. De brug tussen het park en de Prinses Beatrixlaan was afgesloten. Voor de jeugd en hun begeleiding waren er twee tenten ter beschikking en ook was aan een hapje en drankje gedacht, onder meer in de vorm van suikerspinnen.

Het park heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan en met de komst van de speelplek is het park nu echt af. De nieuwe speelplek is ingericht met houten speeltoestellen en natuurlijke speelaanleidingen, daardoor past het goed in de parkomgeving. 

Omwonenden van het park konden zelf een ontwerp maken met behulp van de online tool ‘de Speeltuinbouwer’ en vervolgens stemmen op het mooiste ontwerp. Het winnende plan is uitgewerkt tot een uitvoerbaar ontwerp en is deze zomer aangelegd. De speelplek heeft een natuurlijk uiterlijk en is leuk voor zowel jonge en oudere kinderen. Zo is er onder andere een vogelnetschommel, klimboom, een speelroute tussen de bomen van stammen, speelkeien en stapstammen, een trampolinepad en wiebelbalk.

Ballenbak bij het springkussen.
Aan een hapje en een drankje was gedacht, met ondermeer lekkere suikerspinnen.
Een parapluutje was geen overbodige luxe.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant