De Fonteinkerk wordt omgebouwd tot een zeslaags appartementengebouw.
De Fonteinkerk wordt omgebouwd tot een zeslaags appartementengebouw.

Bewoners Park Leeuwenbergh vrezen parkeerinfarct

Actueel 649 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Bewoners van Park Leeuwenbergh maken zich zorgen over de parkeerdruk in hun wijk door woningbouw in de Fonteinkerk. Namens de Vereniging Park Leeuwenbergh deelt inwoner Van Hoofd zijn zorgen met de gemeenteraad tijdens de beeldvormende raadsvergadering van 1 september. 

De Fonteinkerk wordt omgebouwd tot 19 appartementen. Op eigen terrein komen 24 parkeerplaatsen: 19 voor bewoners, 4 voor bezoekers en 1 voor een deelauto. Te weinig volgens Van Hoofd. “Bij appartementen tussen de 6 ton en 1,2 miljoen euro zal het aantal auto’s per huishouden eerder richting de 2 gaan dan 1 per huishouden. Uitgaande van 1,6 per huishouden, volgens cijfers van het CBS, zijn er dus minimaal 35 parkeerplekken nodig.” 

Omdat de wijk aan de Fonteinkerkkant een blauwe zone is verwacht Van Hoofd dat deze bewoners en bezoekers in Park Leeuwenbergh naar een plekje gaan zoeken. In deze wijk is er volgens hem al sprake van parkeerdruk, dus dat wordt hierdoor alleen maar erger. “Er moet een oplossing komen zodat er geen parkeerinfarct in Park Leeuwenbergh ontstaat.”

Daarnaast maakt de verenging Park Leeuwenbergh zich zorgen over het behoud van twee imposante bomen. Hij vraagt de raadsleden deze bomen toe te laten voegen aan de lijst met monumentale bomen. 

De verkoop van de appartementen gaat van start op 5 september. Het raadsvoorstel 'definitieve besluiten over de herontwikkeling Fonteinkerk' staat geagendeerd voor de Commissie Omgeving van 8 september.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant