Ivonne de Natris uit Voorburg won in 2018-2019 de Award voor beste Trouwambtenaar (foto: Foto Konijnenburg).
Ivonne de Natris uit Voorburg won in 2018-2019 de Award voor beste Trouwambtenaar (foto: Foto Konijnenburg). FOTO-KONIJNENBURG

Trouwambtenaar voor één dag

Actueel 621 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - In het trouwseizoen heeft het college besloten dat het vanaf nu mogelijk is om een trouwambtenaar te benoemen voor één dag. Dat geeft bruidsparen de mogelijkheid om getrouwd te worden door een bekende.

Wethouder Dienstverlening Nadine Stemerdink: “Als gemeente komen we graag tegemoet aan de wensen van onze inwoners en daarom breiden we onze dienstverlening op dit gebied nu uit. Wij hebben fantastische ervaren trouwambtenaren voor de gemeente werken. Maar ik kan me goed voorstellen dat het je trouwdag iets bijzonders geeft als een goede vriend of familielid het huwelijk voltrekt. Ik had deze eer zelf ooit in een andere gemeente, en vond het hartstikke leuk om te doen. Wel een heel verantwoordelijke en spannende taak, het is tenslotte toch iemands bruiloft.”

De tijdelijke BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) moet wel eerst beëdigd worden bij de rechtbank. Eerder mochten alleen trouwambtenaren uit andere gemeenten eenmalig een huwelijk in onze gemeente voltrekken. Met dit besluit volgt het college vele andere gemeenten in Nederland.

Meer informatie vindt u op www.lv.nl/trouwambtenaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant