Pitcher Ivan Hesse (foto: Sofija Yanez Moreno).
Pitcher Ivan Hesse (foto: Sofija Yanez Moreno).

Catch Honkbal Junioren 1 op voorlopige eerste plek

Sport 825 keer gelezen

Leidschendam - Het seizoen voor honk- en softbal loopt dit jaar anders dan gebruikelijk. In plaats van de periode van april t/m half oktober, werd er pas in juli gestart met de competitie. Hierdoor wordt er een aangepaste competitie gespeeld.

Dit seizoen kreeg HSV-Catch er veel jongens bij tussen de 16 en 21 jaar. Hierdoor zijn er zelfs twee junioren teams gevormd. De honkbal junioren 1 staan onder leiding van Rodrigo Yanez Moreno, die de afgelopen tijd keihard met ze heeft getraind. Deze trainingen werpen zijn vruchten af. Tot nu toe werd er al drie keer mooi gewonnen en één keer gelijk gespeeld.

Afgelopen zaterdag konden de honkbal junioren 1 precies voor alle buien hun vijfde wedstrijd spelen. Ze waren gedreven om de punten te pakken tegen Schiedam. De pitcher van Schiedam had wat moeite met de controle en samen met een aantal mooie hits, onder andere een tweehonkslag van Johan Heskes, stond de score gelijk al op 3-0. Na nog twee punten voor Catch, kwam Schiedam terug tot 5-3.

Schiedam probeerde het nog met een andere pitcher, maar Catch liet juist zien hoe sterk zij zijn in het slagperk. Pascal Moll en Haruto Arai hadden mooie hits en de junioren wisten zo nog 7 punten te scoren. Ivan Hesse stond goed te pitchen, waardoor Schiedam nog maar 1 punt wist te scoren. Catch maakte daarna nog de 13-4, waarna de wedstrijd werd beëindigd. 

Hierdoor staan de honkbal junioren nu bovenaan in hun poule, op 2 punten voorsprong van de nummer 2. Volgende week spelen de honkbal junioren 1 uit bij Spikes in Spijkenisse. De honkbal junioren 2 wisten dit weekend helaas net niet te winnen, maar krijgen volgende week een nieuwe kans thuis tegen de Stags.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant