Opening eerste wormenhotel Leidschendam-Voorburg door Wethouder Astrid van Eekelen met de kinderen van de buurt (foto: Ap de Heus).
Opening eerste wormenhotel Leidschendam-Voorburg door Wethouder Astrid van Eekelen met de kinderen van de buurt (foto: Ap de Heus).

Wormenhotel in compostproject geopend in Voorburg

Actueel 730 keer gelezen

Voorburg - Op de hoek Laan van Oostenburg / Laan van Haagvliet vond zondag 6 september de opening plaats van het wormenhotel in het buurtcompostproject Oud-Voorburg door wethouder Astrid van Eekelen. In verband met de coronamaatregelen was het gezelschap klein.

Met dit initiatief draagt de buurt bij aan het verduurzamen van de leefomgeving. Twintig buren verzamelen hun GFT en brengen dat naar het wormenhotel. De wormen in dat hotel zorgen ervoor dat al dat afval na een aantal maanden compost is geworden.

De eerste groep deelnemers heeft al een workshop gevolgd om de fijne kneepjes van het composteren onder de knie te krijgen. Daarna heeft het een tijd geduurd voordat er voldoende wormen in het hotel aanwezig waren. Naar verwachting zal binnenkort de tweede groep deelnemers starten met de workshop en het composteren.

“Het oogsten van de compost zal een feestje voor de buurt worden”, aldus Pauline Nieuwenhuizen-Berkovits. “Het hotel ziet er mooi uit en is intussen al een ontmoetingsplek voor de buurt geworden. Op het dak groeien plukkruiden en bloemen voor de buurt.”

Het project is ook bedoeld als verbinding tussen de buurtbewoners en voor de kinderen die op weg zijn naar school is het leuk om door het glazen ruitje aan de zijkant de wormen aan het werk te zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant