De vrijwilligers van de Werkgroep Stedenbanden en het Huygens Festival met ambassadeur Katerina Sequensová van Tsjechië.
De vrijwilligers van de Werkgroep Stedenbanden en het Huygens Festival met ambassadeur Katerina Sequensová van Tsjechië.

Vrijwilligers Huygens Festival coronaproof dankzij Hranice

Actueel 624 keer gelezen

Voorburg - Vrienden in voor- en tegenspoed, zo valt de inmiddels 30 jaar bestaande vriendschapsband tussen Hranice (Tsjechië) en Voorburg te duiden.

Er zijn veel voorbeelden van welgemeende uitingen van deze vriendschap, over en weer. De vriendschapsbrug na de watersnood in Hranice is bijvoorbeeld geschonken door de Voorburgse gemeenschap en de jaarlijkse kerstboom voor de Oude Kerk is het traditionele geschenk uit Hranice. Verder was een bijdrage uit (toen nog) stedenbandpartner Hranice een vaste waarde door deelname van jonge musici aan het Constantijn Sinfonietta, het gelegenheidsorkest van het Huygens Festival.
De patchworkgroep uit Hranice die in 2018 een bezoek aan Leidschendam-Voorburg bracht voelt zich in sterk met Voorburg verbonden. Op eigen initiatief hebben zij geheel belangeloos mondmaskers gemaakt en deze ter beschikking gesteld aan de werkgroep Hranice. Die besloot om de mondmaskers ter beschikking te stellen aan de vrijwilligers van het Huygens Festival om coronaproof te kunnen werken tijdens het festival van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september. Afgelopen vrijdag mocht vrijwilligerscoördinator Antoinette Knottnerus van het Huygens Festival de handgemaakte mondmaskers in ontvangst nemen uit handen van de Tsjechisch ambassadeur Kateřina Sequensová.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant