In totaal hopten 43 kinderen van tuin naar tuin om overal iets lekkers te proeven (foto: pr).
In totaal hopten 43 kinderen van tuin naar tuin om overal iets lekkers te proeven (foto: pr).

Buikjes vol bij culinair feest voor kids op Koninginnelaan

Actueel 489 keer gelezen

Voorburg - Op de Koninginnelaan in Voorburg was het zondag 6 september voor de vijfde maal Koninginne Kids Culinair. In deze spannende culinaire speurtocht door de Koninginnelaan en directe omgeving gingen acht groepen verschillende landen af met culinaire hoogstandjes.

Bij elk land (tuin) die werd bezocht kregen de kinderen een klein gerecht geserveerd uit het land. Zo mochten de kinderen in China hun eigen loempia’s maken, werd er in Zwitserland kaasfondue gegeten en in Roemenië werd er vers schoorsteenbrood gemaakt.

Ook was er bij diverse landen wat te beleven, in Amerika kregen de kinderen een line dance les, in België werd er getennist en in Australië werden de haaien gevoerd.

De kinderen hopten van tuin naar tuin en proefden overal iets lekkers. Na vijf rondes waren de buikjes aardig gevuld met Oekraïense gehaktballen, chocolade uit Ivoorkust en overheerlijke Indonesië saté.

In totaal deden er 43 kinderen mee aan het feest met als doel nieuwe vriendjes te maken waarmee op het kruispunt gespeeld kan worden en daarnaast wat te leren over de landen/culturen in de wereld.

Het feest werd afgesloten met een ijsje voor de kinderen, dat nog net naast de Italiaanse pizza’s paste.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant