Afbeelding

Bijeenkomst over gezondere leefstijl kinderen met overgewicht

Actueel 422 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente vindt het belangrijk om zoveel mogelijk kinderen en jongeren op een gezond gewicht te krijgen en te houden. KiXs is een leefstijlprogramma voor kinderen met overgewicht in Leidschendam-Voorburg. In een coachingstraject gedurende één schooljaar, werken de kinderen (7-13 jaar) onder professionele begeleiding aan een gezond gewicht, betere conditie en meer zelfvertrouwen.

Overgewicht bij kinderen wordt een steeds groter probleem. Kinderen die er mee te maken hebben lopen niet alleen een grotere kans op diabetes en andere ziektes, maar worden ook vaak gepest en kunnen een negatief zelfbeeld hebben. Om kinderen te helpen met gewichtsverbetering, fit worden en meer zelfvertrouwen te krijgen, is er het leefstijlprogramma KiXs. Professionals op het gebied van voeding en beweging werken nauw samen binnen KiXs. Een kinderfysiotherapeut, diëtist, kinderpsycholoog en sportdocent ondersteunen de kinderen zo goed mogelijk met een Gezonde leefstijl. Het team, het kind en de ouders bekijken samen wat het kind nodig heeft.

Gedurende het schooljaar worden er individuele sessies en ook per 6 weken 2 gezamenlijke workshops gegeven met coaching en adviezen onder begeleiding van het KiXs-team. Doel is een gezonde(re) leefstijl, het stabiliseren of verbeteren van gewicht, (meer) plezier in bewegen krijgen, zelfvertrouwen in henzelf en hun lichaam versterken. Kinderen die meedoen aan KiXs komen letterlijk beter in hun vel te zitten. Er wordt een zorgplan voor het kind opgesteld en de kinderen oefenen in groepsverband.

Ook dit schooljaar kunnen kinderen en hun ouders begeleiding krijgen bij het maken van gezonde keuzes. U kunt dan ook informatie krijgen over de vergoeding voor de begeleiding van de diëtist, de kinderfysiotherapeut en psycholoog. Voor het sporten betaal je het geldende tarief. De Ooievaarspas is hiervoor bruikbaar. Kinderen en ouders die meer willen weten over KiXs zijn welkom op de kennismakingsbijeenkomst op vrijdag 18 september om 16.00 uur in Gezondheidscentrum Scheepswerf aan de Scheepswerf 18 te Leidschendam. Kinderen kunnen meedoen aan fitheidstesten en voor de ouders is er een bijeenkomst over het puberbrein en pesten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant