Als je borstvoeding wilt geven en je bent weer aan het werk dan heb je, tot je kindje 9 maanden is, het recht om op je werk te kolven of borstvoeding te geven.
Als je borstvoeding wilt geven en je bent weer aan het werk dan heb je, tot je kindje 9 maanden is, het recht om op je werk te kolven of borstvoeding te geven.

Meld discriminatie in Leidschendam-Voorburg, altijd!

Actueel 505 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Discriminatie gebeurt niet altijd bewust, maar soms onbedoeld omdat bepaalde regels niet bekend zijn. Onder een gefingeerde naam schetsen wij het volgende incident. De komende periode zullen wij in samenwerking met Stichting iDb volop aandacht schenken aan thema's rondom discriminatie.

Dounia is teammanager bij een commerciële organisatie. Tijdens haar zwangerschap heeft zij bij haar werkgever aangegeven dat zij borstvoeding wil geven. Zo heeft haar baas voldoende tijd om zich voor te bereiden.

Het bevallingsverlof van Dounia is voorbij. Met veel enthousiasme vangt zij haar eerste werkdag aan. Al snel blijkt dat er geen afgesloten ruimte beschikbaar is waar zij in alle rust kan kolven. Ook een koelkast om de afgekolfde melk in te zetten ontbreekt. Wanneer zij haar werkgever om uitleg vraagt, geeft hij niet thuis. Dounia besluit advies in te winnen bij Stichting voor Inclusie en discriminatiebestrijding.

Stichting iDb helpt
Als je borstvoeding wilt geven en je bent weer aan het werk dan heb je, tot je kindje 9 maanden is, het recht om op je werk te kolven of borstvoeding te geven. Er geldt wel een maximum van een kwart van je werkdag of –dienst, en in overleg met je werkgever. Tijdens deze onderbrekingen word je gewoon doorbetaald. Ook zijn er eisen aan de kolfruimte gesteld.

Stichting iDb gaat samen met Dounia in gesprek met haar werkgever. Deze geeft aan niet goed op de hoogte te zijn van het kolfrecht. Samen met personeelszaken wordt gekeken naar een passende oplossing, zodat Dounia werken en borstvoeding goed kan combineren.

Discriminatie niet negeren
Voelt u zich ongelijk behandeld, bijvoorbeeld op uw werk? Meld dit bij Stichting iDb, zodat we samen een oplossing kunnen vinden. Geef uw melding digitaal door via het online meldformulier of bel naar (0800) 321 86 86 (gratis).

Meldpunt discriminatie
Regelmatig worden mensen anders behandeld op gronden die er niet toe doen. U wordt bijvoorbeeld uitgescholden door uw buren, omdat u een andere afkomst of huidskleur heeft. U wordt niet serieus genomen vanwege uw handicap, of getreiterd op uw werk vanwege uw homoseksualiteit. Laat het er niet bij zitten en meld het bij Stichting voor Inclusie & discriminatiebestrijding.

Wat doet Stichting iDb?
Stichting iDb is een onafhankelijk organisatie die werkt aan het voorkomen en bestrijden van discriminatie in uw gemeente. U kunt er terecht voor al uw vragen, kosteloos advies en ondersteuning of het (anoniem) melden van discriminatie.

Geef uw melding digitaal door via het online meldformulier of bel naar (0800) 321 86 86 (gratis).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant