Van links naar rechts: PvdA'ers Coen van Hoogdalen, Matthijs Willemse-Jacobson, Jochem Streefkerk en Nadine Stemerdink (foto: pr PvdA).
Van links naar rechts: PvdA'ers Coen van Hoogdalen, Matthijs Willemse-Jacobson, Jochem Streefkerk en Nadine Stemerdink (foto: pr PvdA). Dick Janssen

PvdA-leden akkoord met uitbreiding coalitie

Actueel 393 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De leden van de PvdA in Leidschendam-Voorburg zijn op 10 september in een ingelaste ledenvergadering akkoord gegaan met de uitbreiding van de coalitie met GroenLinks. 

De leden waren unaniem in hun steun voor het verbreden van het draagvlak voor het gemeentebestuur. Daarmee gaat extra aandacht uit naar bijvoorbeeld het bouwen van sociale huurwoningen en de garantie van het niveau van sociale voorzieningen in de gemeente. 

Fractievoorzitter Jochem Streefkerk: “De fractie is verheugd met deze steun vanuit onze achterban. We hebben ledendemocratie hoog in het vaandel en op deze manier leggen we verantwoording af over onze keuzes in de gemeenteraad. We gaan nu met extra vertrouwen de tweede helft van deze raadsperiode in.”

De gemeenteraad spreekt waarschijnlijk op 22 september over de uitbreiding van de coalitie. Naar verwachting wordt dan ook Floor Kist als wethouder geïnstalleerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant