Studenten en retailondernemers werken samen in 'living lab' in winkelcentrum De Julianabaan Voorburg (foto: Haagse Hogeschool).
Studenten en retailondernemers werken samen in 'living lab' in winkelcentrum De Julianabaan Voorburg (foto: Haagse Hogeschool).

Werken aan toekomst van lokale detailhandel

Actueel 279 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De detailhandel ondergaat momenteel een enorme transformatie. De coronacrisis heeft dit verder versterkt en versneld. De retailsector staat voor grote uitdagingen.

Ook de beschikbaarheid en ontwikkeling van medewerkers staat onder druk. Zo ook in de vier kernwinkelcentra van Leidschendam-Voorburg waar circa 500 retail- en horecaondernemers actief zijn. Daarom hebben ondernemers, onderwijs en gemeente Leidschendam-Voorburg de handen ineengeslagen om de uitdagingen en kansen aan te pakken. In september is gestart met de kwartiermakersfase met als doel begin 2021 de aftrap te geven voor een nieuwe organisatie.

Ondernemers, onderwijs en overheid zetten samen in op een duurzame retailsamenwerking in Leidschendam-Voorburg. Zij willen hiermee retailers helpen vernieuwender, adaptiever en gezonder te worden. Daarnaast willen zij zorgen voor aantrekkelijk en onderwijs dat aansluit bij de laatste ontwikkelingen en vraag vanuit de arbeidsmarkt. Daarmee helpen zij de winkelgebieden levendiger en aantrekkelijker te worden en blijven voor hun klanten.

In de PPS Retail worden ondernemers en vastgoed vertegenwoordigd door MKB Leidschendam-Voorburg, Unibail Rodamco Westfield, ondernemersfondsen Leidschendam Centrum en Huygenskwartier Voorburg en winkeliersverenigingen De Julianabaan en Westfield Mall of the Netherlands. De onderwijspartners zijn De Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan en mboRijnland, en overheidspartner is gemeente Leidschendam-Voorburg. Het programmateam bestaat uit Leo Valk van MKB Leidschendam-Voorburg namens de ondernemers, namens het onderwijs Katrien van Hees van mboRijnland, Marie-Claire Gambon van ROC Mondriaan en Ronald Visser van Ondernemerschap & Retail Management van De Haagse Hogeschool en namens de overheid Jacq Cornelissen als centrummanager van de kernwinkelgebieden. De organisatie wordt ingericht als projectorganisatie die kan groeien naar een stichting. PPS Retail heeft subsidie aangevraagd.

Op 5 oktober start het HYPE Lab waarin retailers samen met hbo- en mbo-studenten en docenten van TMO Fashion business school en mboRijnland ontdekken op welke wijze digitale techniek en innovaties kunnen worden toegepast in hun winkel. Hiernaast is ook contact gelegd met MKB-ondernemers in Leidschendam Centrum, Huygenskwartier en Westfield Mall of the Netherlands voor deelname aan verschillende labs. Het doel is om zoveel mogelijk retailers te ondersteunen bij de uitdagingen en kansen die zij ervaren. Iedereen die interesse heeft en wil weten wat de PPS Retail voor zijn of haar retailbedrijf kan betekenen, kan contact opnemen. 

Meer info en contactgegevens op www.ppsretail.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant