De aanhouding van de hardrijder (foto: Verkeerspolitie Eenheid Den Haag).
De aanhouding van de hardrijder (foto: Verkeerspolitie Eenheid Den Haag).

Gevluchte hardrijder aangehouden met geld in onderbroek

Actueel 556 keer gelezen

Leidschendam - Toen surveillerende agenten donderdag 1 oktober rond 1.45 uur zagen dat een auto op de A4 te hard reed, wilden zij de auto staande te houden. De bestuurder negeerde echter het stopteken en reed door. Na een achtervolging hield de politie de auto staande op het Oosteinde in Leidschendam. Agenten hielden de bestuurder, een 20-jarige man uit Groningen, aan.

Surveillerende agenten zagen de auto op de A4, ter hoogte van Rijswijk, rijden richting Amsterdam. Omdat de auto harder reed dan het overig verkeer, besloten agenten het voertuig te volgen en staande te houden. Op het moment dat agenten de auto een volgteken gaven, reed de auto in eerste instantie netjes achter de politieauto aan om de afrit Rijswijk-Plaspoelpolder te nemen. Echter reed de auto vlak voor de afrit toch hard door op de A4 en zette de politieauto de achtervolging in. De vluchtauto haalde daarbij snelheden van ruim 240 km/uur, haalde andere weggebruikers in en reed met hoge snelheid ter hoogte van Stompwijk langs wegwerkzaamheden. Daarna nam de auto de afslag Leiden en reed de N206 met hoge snelheid op.

Uiteindelijk kon een andere surveillancevoertuig de auto laten stoppen op het Oosteinde in Stompowijk / Leidschendam. Direct werden de bestuurder en de bijrijder aangehouden. De 20-jarige Groninger bleek niet te beschikken over een geldig rijbewijs. De man heeft al zes keer een proces-verbaal gekregen voor dit feit. Agenten namen de auto in beslag.

Tijdens de fouillering troffen agenten een paar duizend euro contant geld in de onderbroek van de verdachte aan. Dat geld is in beslag genomen. De 20-jarige verdachte krijgt een proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag/snelheid, rijden zonder geldig rijbewijs en witwassen. De bijrijder is kort na zijn aanhouding in vrijheid gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant