Afbeelding

Studenten verkopen plantjes in Voorburg

Actueel 574 keer gelezen

Voorburg - Een hobby van een aantal Voorburgse studenten tijdens de lockdownmaanden is wat uit de hand gelopen en nu delen zij plantjes, én kennis met hun buurt.

Deze bijzondere periode geeft iedereen wat meer tijd om in en rond hun huis te doen. Zo ook een groep Voorburgse studenten, die besloten hun eigen groenten en kruiden te gaan zaaien. Al snel stond hun hele huis vol met potjes gevuld met allerlei kleine plantjes. Maar kleine plantjes worden groot, waarbij ze erachter kwamen dat ze wellicht wat te ambitieus waren geweest met de hoeveelheid groenten die ze hadden geplant. Dit bracht hen op een idee.

Waarom alle plantjes zelf houden, als ze ook de plantenliefde konden delen? Nu verkopen ze hun plantjes in Voorburg en omgeving, zodat iedereen kan meegenieten van hun liefde voor groen, en natuurlijk al het lekkere eten dat de plantjes uiteindelijk voortbrengen. Ze doen dit allemaal zo duurzaam mogelijk, met gerecyclede materialen, en komen de plantjes op de fiets bij je langsbrengen.

De kennis die ze in de afgelopen maanden hebben opgedaan over de plantjes, delen ze ook met hun klanten. Ze heten dan ook Simple Sprouts: ze maken het voor iedereen simpel om hun eigen groenten te kweken (sprouts = net ontsproten plantje). Groene vingers kun je leren.

Wie meer wil weten over Simple Sprouts, of over duurzaam tuinieren in je eigen huis en tuin, kan op hun instagram alle informatie vinden: simple_sprouts_nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant