Een grote berg gedumpt afval bij een van de millieuparkjes in de gemeente (foto: Ap de Heus).
Een grote berg gedumpt afval bij een van de millieuparkjes in de gemeente (foto: Ap de Heus).

GBLV wil handhavingsplan tegen afvalproblematiek

Actueel 345 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De burgemeester moet met een sluitend handhavingsplan komen om afvaldumping in de gemeente Leidschendam-Voorburg een halt toe te roepen. Dat vindt de lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen, die daartoe een voorstel heeft gedaan in de gemeenteraad.

Leidschendam-Voorburg kampt al geruime tijd met problemen rondom afval in de gemeente. GBLV-raadslid Maurice Hartsinck “Ondanks dat er al jaren vanuit de politiek met harde woorden maatregelen worden afgekondigd, ligt er wekelijks in ruim 50 straten gedumpt afval. Alleen al in de eerste helft van 2020 was er sprake van meer dan 1.400 gevallen van afvaldumping in de gemeente.”

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 22 september is een motie aangenomen om mobiele camera’s in te zetten om overlastgevende zaken zoals afvaldump te bestrijden. GBLV constateert dat handhaving een terugkerend fenomeen is in de raad en er allerlei instrumenten als cameratoezicht en bestuurlijke boetes worden aangedragen, maar dat een sluitend handhavingsplan om de afvalproblematiek aan te pakken ontbreekt. 

Hartsinck: “Wij draaien de zaak als fractie daarom nu om. Zorg voor een plan hoe de handhaving geregeld kan worden en wat daarvoor nodig is. Vanuit de raad zijn er suggesties gedaan, maar nu is wat ons betreft de burgemeester aan zet.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant