De training ‘Sensitief voor regenboogouderen’ in de Groene Loper in Voorburg (foto: pr).
De training ‘Sensitief voor regenboogouderen’ in de Groene Loper in Voorburg (foto: pr).

Sensitiever voor regenboogouderen zijn

Actueel 297 keer gelezen

Voorburg - In september namen 16 professionals van diverse zorg- en welzijnsorganisaties in Leidschendam-Voorburg deel aan de training ‘Sensitief voor regenboogouderen’ in de Groene Loper in Voorburg.

Deze training werd door Woej en COC Haaglanden in samenwerking met de gemeente uitgevoerd. Tijdens een quiz maakten de deelnemers aan de hand van meerkeuzevragen kennis met de onderwerpen waarmee oudere lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen te maken hebben. Aan de orde kwamen onder andere coming-out, religie, sociale acceptatie en pesten. Daarna werd aan de hand van praktijkvoorbeelden besproken wat deelnemers kunnen doen en hoe zij onderwerpen bespreekbaar kunnen maken. Hoe signaleer je de problemen waar regenboogouderen tegenaan lopen? Wat kun je als professional zeggen of doen? Wat vraag je en wat niet? Besloten werd met een top 10 van praktische tips om regenboogouderen te ondersteunen.

Deelnemers waren enthousiast over de training. Zo vertelde Femke Janssen, sociaal werker bij Woej dat ze deze training toch wel een eyeopener vond. Marloes Plomp van huisartsenpraktijk Overman sloot aan vanuit de zorg. Ze gaf aan dat het goed is om je er als hulpverlener bewust van te zijn hoeveel lhbtqi+ mensen er om je heen zijn en te weten hoe hierover te spreken.

LHBTQI+ staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender-en intersekse personen, queer en alle mensen die niet heteroseksueel zijn en zich niet thuis voelen in de hokjes ‘man’ of ‘vrouw’. Vaak wordt hier de term ‘Regenboog’ aangehangen. 

Bent u zelf een regenboogouder? Heeft u vragen of behoefte aan een goed gesprek? Kijk dan op www.cochaaglanden.nl of bel 070-364 48 88.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant