Het menpad vanuit de Nieuwe Driemanspolder naar Stompwijk is opengesteld (foto/tekst: Ab Spaan).
Het menpad vanuit de Nieuwe Driemanspolder naar Stompwijk is opengesteld (foto/tekst: Ab Spaan).

Blesruiters hebben menpad in Nieuwe Driemanspolder

Actueel 445 keer gelezen

Leidschendam - Eind september 2020 was het zover; in overleg met het Hoogheemraadschap van Rijnland en de aannemer is in de Nieuwe Driemanspolder (N3MP) een ca. 8 km lang menpad opengesteld voor menners.

Voor menners (aangespannen rijden) zijn er in de Randstad nauwelijks of geen paden waarop gereden mag worden en zijn zij aangewezen op de openbare weg met alle gevaren van dien. Op initiatief van een aantal leden van de Ruitervereniging De Blesruiters uit Stompwijk wordt al vele jaren getracht een veilige route te krijgen voor het aangespannen rijden. 

Toen er plannen kwamen om de 350 ha. Nieuwe Driemanspolder tussen Zoetermeer en Leidschendam om te vormen van agrarisch tot waterberging/recreatie namen initiatiefnemers vanuit de Blesruiters daarom zitting in de Klankbordgroep, om zich in te zetten voor een menpad. 

De initiatiefnemers hebben toen aangeklopt bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Die vond een menroute vanuit Leidschendam via de Nieuwe Driemanspolder naar het paardendorp Stompwijk dusdanig belangrijk dat zij de benodigde financiële middelen beschikbaar stelde.

Naast dit succes wordt ook al jaren getracht om de routes uit te breiden naar o.a. de Recreatiegebieden Leidschendammerhout, Vlietland en het Balijbos. Staatsbosbeheer ligt echter in vrijwel alle gebieden - die zij in beheer heeft - dwars.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant