Delroy Blokland (raadslid PvdA): “Het is voor de PvdA duidelijk dat de voordelen van een brug bij lange na niet opwegen tegen de nadelen voor de belastingbetalers en inwoners van Leidschendam-Voorburg" (archieffoto).
Delroy Blokland (raadslid PvdA): “Het is voor de PvdA duidelijk dat de voordelen van een brug bij lange na niet opwegen tegen de nadelen voor de belastingbetalers en inwoners van Leidschendam-Voorburg" (archieffoto).

Coalitie dreigt uiteen te vallen om brug

Actueel 1.042 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het officiële besluit zou eigenlijk moeten vallen tijdens de gemeenteraadsvergadering van 27 oktober, maar er lijkt zich al een flinke meerderheid af te tekenen tegen een extra brug over de Vliet. Dat bleek gisteren tijdens de vergadering van de gemeenteraadscommissie Omgeving.

Ondanks de toetreding van GroenLinks tot de coalitie, met daarin ook VVD en CDA - uitgesproken voorstanders van een extra oeververbinding - is GroenLinks over de mogelijke aanleg van een extra brug niet van gedachten veranderd en zal daar tegen stemmen.

GL-fractievoorzitter Jeroen van Rossum legt uit: “We zijn al jaren tegen de aanleg van een extra brug, omdat daar de verkeersknelpunten niet mee worden opgelost. Dat laat onderzoek na onderzoek zien. Bovendien moet de gemeente wat GroenLinks betreft verblikking tegengaan, en zeker geen projecten starten die mogelijk meer auto’s op straat tot gevolg hebben.”

Ook collegepartij PvdA steunt haar eigen wethouder niet. Delroy Blokland (raadslid PvdA): “Het is voor de PvdA duidelijk dat de voordelen van een brug bij lange na niet opwegen tegen de nadelen voor de belastingbetalers en inwoners van Leidschendam-Voorburg. Er zijn bovendien effectievere oplossingen om de drukte op de Sluisbrug terug te dringen. Laten we het hoofdstuk van de brug afsluiten en ons eindelijk richten op maatregelen die daadwerkelijk bijdragen aan de leefbaarheid, levendigheid en bereikbaarheid van het Damcentrum”.

Aangezien ook GBLV en D66 tegen de brug zijn, lijkt die er niet te komen. Bovendien vertoont de coalitie nu flinke scheuren doordat GroenLinks en PvdA hun eigen wethouders niet steunen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant