Marien van Wijk en Coert Bregman bij de aangeboden grondposities langs de Stompwijkseweg in Leidschendam (foto: pr GBLV).
Marien van Wijk en Coert Bregman bij de aangeboden grondposities langs de Stompwijkseweg in Leidschendam (foto: pr GBLV).

Ongewenste grondverkoop langs Stompwijkseweg aangekaart

Actueel 2.698 keer gelezen

Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV) en de ChristenUnie-SGP hebben vragen gesteld aan wethouder Rouwendal over grondposities die te koop worden aangeboden langs de Stompwijkseweg.

Het gaat om een bedrijf uit ’s-Hertogenbosch dat met een brochure de grondaankoop aanprijst als investering en verwijst naar de woningbouwbehoefte. Aangezien het om agrarisch buitengebied gaat, lijkt het genoemde politieke partijen ongewenst om daar woningbouw te creëren.

GBLV-raadslid Marien van Wijk: “We moeten zuinig zijn op ons groene buitengebied. Dit soort acties van investeringsmaatschappijen vinden wij ongewenst”.

Coert Bregman, commissielid CU-SGP vult aan: “Omwonenden zitten niet op zulke acties te wachten. Wat kan dit inhouden voor de toekomst van overige percelen en de agrarische bedrijven?”

Om hier duidelijkheid over te krijgen hebben de partijen gezamenlijk vragen gesteld aan de wethouder. “Wij willen geen ongewenste praktijken en onrust onder de bewoners over plannen die niet duidelijk zijn,” aldus de beide woordvoerders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant