Naast de politieagenten hebben de BOA’s in de gemeente Leidschendam-Voorburg (in blauw uniform) alle zeilen moeten bijzetten in de afgelopen maanden (archieffoto Ap de Heus).
Naast de politieagenten hebben de BOA’s in de gemeente Leidschendam-Voorburg (in blauw uniform) alle zeilen moeten bijzetten in de afgelopen maanden (archieffoto Ap de Heus).

PvdA wil ook bonus voor BOA’s in Leidschendam-Voorburg

Actueel 354 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De lokale PvdA-fractie pleit ervoor dat – in navolging van Amsterdam en andere gemeenten – ook de bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s) in onze gemeente een coronabonus ontvangen. 

De PvdA heeft hier schriftelijke vragen voor ingediend en het college gevraagd hier werk van te maken.

“Wij vinden het meer dan terecht dat politieagenten een bonus ontvangen voor hetgeen zij in de afgelopen maanden extra hebben moeten doen als gevolg van Corona. De PvdA- fractie is van mening dat de BOA’s in onze gemeente dezelfde blijk van waardering moeten krijgen voor het harde werk dat zij hebben verricht. ” aldus PvdA-raadslid Sangita Paltansing.

Naast de politieagenten hebben de BOA’s in de gemeente Leidschendam-Voorburg alle zeilen moeten bijzetten in de afgelopen maanden. Zij gaan dagelijks de straat op voor de inwoners in onze gemeente. Naast hun reguliere werkzaamheden zijn zij nu ook verantwoordelijk voor het toezicht op naleving van de coronamaatregelen. Hun werk is in de afgelopen maanden veranderd en intensiever geworden.

De vakbonden voor BOA’s hebben hun ongenoegen geuit over het feit dat niet alle BOA’s in heel het land een bonus ontvangen voor hun harde werk in de afgelopen periode. In onder meer Amsterdam heeft het college al een eenmalige bonus voor de BOA’s toegezegd. De PvdA-fractie in Leidschendam-Voorburg geeft aan te hopen dat het college hier ook in Leidschendam-Voorburg actief mee aan de slag gaat en de bijzondere opsporingsambtenaren beloont voor hun extra werkzaamheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant