Burgemeester Tigelaar ging langs bij het Nationaal Schoolontbijt op basisschool de Wegwijzer in Leidschendam (foto: SenW/JOGG).
Burgemeester Tigelaar ging langs bij het Nationaal Schoolontbijt op basisschool de Wegwijzer in Leidschendam (foto: SenW/JOGG).

Nationaal Schoolontbijt maakt ontbijten nog leuker

Actueel 220 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Nadat eerst De St. Maartenschool in Voorburg op dinsdag al gezamenlijk aan tafel ging, deden ook vier andere basisscholen in Leidschendam-Voorburg vorige week mee aan de achttiende editie van het Nationaal Schoolontbijt.

Het Nationaal Schoolontbijt stimuleert kinderen om de dag te starten met een gezond ontbijt. Burgemeester Tigelaar ging langs bij basisschool de Wegwijzer in Leidschendam: “Het is ontzettend belangrijk om de dag te starten met een gezond ontbijt. We hebben allemaal brandstof nodig om te kunnen functioneren. Een voedzame maaltijd zorgt er voor dat je de rest van de dag beter presteert en kunt leren. Superbelangrijk voor kinderen in de groei!”

Deelnemende scholen kregen voor elk kind een ontbijtpakket met volkorenbrood, 30+ kaas, ei, appels en komkommer. De kinderen kregen een leuk boek of een interessant Doe-Boek mee naar huis. Wendy Marges van De Wegwijzer: “Wij merken dat kinderen fitter en beter bij de les zijn als ze goed hebben ontbeten. Daarom is het belangrijk dat hier aandacht voor is. Want nog niet voor elk kind is gezond ontbijten vanzelfsprekend”.

Ook OBS De Margriet, basisschool Essesteijn en Kindcentrum de Trampoline hebben genoten van een heerlijk en gezond ontbijt. In Leidschendam-Voorburg houdt o.a. Miriam Blom van project Goed bezig! zich bezig met gezonde voeding en ondersteunt dit initiatief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant