Protesterende boeren op trekkers brachten in juli ook al een bezoek aan het CBL in Leidschendam (foto: Sebastiaan Barel).
Protesterende boeren op trekkers brachten in juli ook al een bezoek aan het CBL in Leidschendam (foto: Sebastiaan Barel).

Protesterende boeren volgende week op de trekker naar CBL in Leidschendam

Actueel 881 keer gelezen

Leidschendam - Farmers Defence Force (FDF) is van plan om op dinsdag 17 november weer actie te voeren en om ‘s nachts met de trekker naar Leidschendam te rijden om dan ‘s morgens een bezoek te brengen aan het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel aan de Overgoo in Leidschendam.

Tevens willen de agrariërs een bezoek brengen aan koning Willem-Alexander in Den Haag.

Wat de volgorde van de route precies wordt, is nog niet duidelijk. Er wordt nog overleg gevoerd over waar de boeren eerst heen gaan (CBL of Den Haag) en naar welk paleis de actievoerders gaan. Dat kan woonpaleis Huis ten Bosch zijn, of werkplek Paleis Noordeinde. 

De actievoerders hopen dat de koning in gesprek gaat en een verklaring aanneemt tegen de Omgevingswet, waartegen FDF actievoert.

Vorige keer werd een boer na de manifestatie in Leidschendam aangehouden toen hij - nadat de stoet trekkers zich niet hield aan de afgesproken route - na een stopteken met zijn trekker inreed op een politieman. Die voelde zich daar zo bedreigd door, dat hij zijn wapen trok. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant