Afbeelding

Oud-scheidsrechter Charles Corver overleden

Actueel 860 keer gelezen

Leidschendam - Charles Corver is dinsdagavond, na een kort ziekbed, overleden in zijn woonplaats Leidschendam. De oud-topscheidsrechter uit de jaren ’70 en ’80 is 84 jaar geworden.

Als scheidsrechter floot hij vier Europacupfinales, een finale voor de Wereldbeker voor clubteams, op twee EK’s en twee WK’s (een record in Europa). Corver werd door het weekblad Voetbal International in 2000 uitgeroepen tot ‘Scheidsrechter van de Eeuw’. 

In het boek ‘100 jaar fluiten’ werd Corver als de meest succesvolle Nederlandse scheidsrechter aller tijden genoemd. Verder was hij zestien jaar lid van de tuchtcommissie betaald voetbal, was hij twee jaar voorzitter van de scheidsrechterscommissie en tweeëntwintig jaar waarnemer voor de KNVB, UEFA en de FIFA. Tevens drager van de Gouden Speld en in 2006 gedecoreerd tot KNVB Bondsridder en hij werd geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. 

Naast scheidsrechter werkte Charles Corver ruim 40 jaar bij Heineken in diverse leidinggevende functies, was hij fractievoorzitter en wethouder in de gemeente Leidschendam-Voorburg en bekleedde hij diverse bestuurlijke functies. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant