De handgranaat die voor de deur van de Voorburger is neergelegd. Wie heeft het op deze man gemunt? (foto: politie).
De handgranaat die voor de deur van de Voorburger is neergelegd. Wie heeft het op deze man gemunt? (foto: politie).
TEAM WEST

Handgranaat voor deur Voorburger nadat eerder zijn auto uitbrandde

Actueel 680 keer gelezen

Voorburg - Een inwoner van Voorburg is in een paar uur tijd het slachtoffer geworden van twee intimiderende incidenten. ‘s Nachts is zijn auto in brand gestoken, de volgende ochtend is er een handgranaat achtergelaten voor zijn huis. Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 10 november. 

Zondag 11 op maandag 12 oktober even na 4.00 uur wordt een Range Rover in brand gestoken, die staat geparkeerd aan de Raadhuisstraat in Voorburg. De eigenaar van de auto woont om de hoek in een huis aan de Sionsstraat. De brandweer kan niet veel meer doen: de auto raakt zwaar beschadigd.

De volgende ochtend rond 11.15 uur registreren camera’s in de Herenstraat twee mannen. Ze lopen heen en weer door de straat. Vervolgens gaat één van hen rechtsaf de Sionsstraat in. Hij loopt naar het huis van het slachtoffer, legt de granaat voor de deur neer en loopt weer weg. De vraag is wie het op hem gemunt heeft, en waarom. Er is bewakingsbeeld van twee mannen die zijn betrokken bij het neerleggen van de handgranaat. 

De politie doet onderzoek naar het motief van deze incidenten en het verband daartussen. Er worden meerdere scenario’s onderzocht. Wie iets weet of heeft gezien van het in brand steken van de auto en het neerleggen van de handgranaat, wordt gevraagd zich te melden.

Het is niet duidelijk of de mannen die zijn gefilmd tijdens het achterlaten van de handgranaat, ook betrokken zijn bij de brandstichting. Daarom is de politie nog op zoek naar meer bewakingsbeelden van beide incidenten. Dat kunnen ook beelden van een dashcam uit een auto zijn. 

De uitzending van Team West is hier nog een week terug te zien.

Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie? Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070,  0800-7000 (anoniem) of Team Criminele Inlichtingen via 06-57876279. of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant