Het klassiek Jeugdensemble Prima Vista (foto: Hilbert Krane).
Het klassiek Jeugdensemble Prima Vista (foto: Hilbert Krane).

Klassieke jeugdensembles gezocht voor Talentenloods Klassiek

Actueel 142 keer gelezen

Voorburg - De tweede editie van Talentenloods Klassiek staat voor vrijdag 19 maart op het programma van Theater Ludens in Voorburg. Deze editie van Talentenloods wordt georganiseerd samen met het Huygens Festival, het klassieke muziekfestival dat in het Huygenskwartier in Voorburg plaatsvindt. De inschrijving voor klassieke jeugdensembles die willen deelnemen aan Talentenloods Klassiek is gestart.

Samen musiceren is niet alleen leuk en leerzaam, het is óók een vereiste vaardigheid om deel te kunnen nemen aan het internationaal jeugdprogramma van het Huygens Festival. Het winnende ensemble van Talentenloods Klassiek mag optreden tijdens de opening van het Huygens Festival op 10 september 2021. Daarnaast zal dit ensemble tijdens het festival samen met buitenlandse jeugdensembles het Constantijn Sinfonietta vormen. Dit jeugdorkest zal na drie dagen repeteren onder leiding van dirigente Ali Groen het festival afsluiten met een concert. In 2020 won het jonge ensemble Prima Vista. Voor de Slotavond van Talentenloods op 22 mei a.s. zullen twee ensembles worden geselecteerd.

Speel je in een klassiek jeugdensemble, bestaande uit 2 tot maximaal 6 personen, en ben je tussen de 12 en 21 jaar? Dan bij je van harte uitgenodigd om mee te doen met Talentenloods Klassiek op 19 maart 2021! Op de website van het Huygens Festival en Talentenloods vind je inspirerende videoregistraties van de Talentenloods Special Klassiek, het Openingsconcert van het Huygens Festival en Constantijn Sinfonietta. Elk ensemble speelt tussen de 5 en 8 minuten voor een deskundige jury. Deelname is kosteloos. Vanzelfsprekend volgen we de dan geldende coronamaatregelen, verdere details over deze Talentenloods Klassiek avond zullen daarom later volgen.

Inschrijven kan tot 1 januari 2021, door een mail te sturen naar secretaris@huygensfestival.nl of via het aanmeldingsformulier op de website van Talentenloods.nl. Via het aanmeldingsformulier kun je je ook opgeven voor de Open Podia Muziek algemeen, Dans of Theater.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant