Per 2021 een nieuwe zorgverzekering? Hier moet je op letten!
Logo hetkrantje-online.nl

Per 2021 een nieuwe zorgverzekering? Hier moet je op letten!

  •   keer gelezen

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent dat het nu de tijd is om over te stappen van zorgverzekering! Je hebt nog tot 31 december om over te stappen, dus het is verstandig om je nu alvast te gaan oriënteren op de mogelijkheden. 

Het kan natuurlijk zijn dat je 100% tevreden bent over je zorgverzekering en je niets van overstappen wilt weten. Dit is helaas niet voor iedereen het geval. Juist voor degenen die graag willen overstappen hebben we in deze blog de factoren uiteengezet waar je op moet letten als je wilt overstappen!

Hoogte van het eigen risico
Het eigen risico is van grote invloed op de maandelijkse premie die je moet betalen voor je zorgverzekering. Door het eigen risico laag te houden betaal je een hoge maandelijkse premie, maar mocht je wat overkomen dan betaal je dus ook een laag bedrag aan eigen risico. Het omgekeerde geldt bij een hoog eigen risico! Het is goed om bij jezelf te rade te gaan of je de afgelopen jaren gebruik hebt moeten maken van het eigen risico. Als je weinig tot geen gebruik hebt gemaakt van het eigen risico, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen het eigen risico voor 2021 wat op te hogen. Zo kun je geld besparen op je maandelijkse bijdrage!

Aanvullende zorg
De aanvullende zorgverzekering pakketten gelden onder andere voor tandzorg, brillen en fysiotherapie. Als je gebruik maakt, of verwacht in 2021 gebruik te gaan maken van aanvullende zorg dan is het verstandig om hier de aanvullende pakketten voor af te sluiten. De aanvullende pakketten besparen je op jaarbasis niet heel veel geld. Ze zorgen er echter wel voor dat je niet voor grote verassingen komt te staan en in één keer een hoog bedrag moet betalen.

Goedkoopste zorgverzekering
Ondanks dat iedereen goed verzekerd wilt zijn, zijn we stiekem allemaal op zoek naar een zo goedkoop mogelijke verzekering. Dan rijst natuurlijk al snel de vraag: “Hoe vind je de goedkoopste zorgverzekering”. Dit kun je doen door van tevoren al jouw wensen en behoeften op een rijtje te zetten. Als je voor jezelf bepaald hebt wat je nodig hebt, kun je deze wensen en behoeften in een vergelijkingsmodule plaatsen. Deze vergelijkingsmodule zal de goedkoopste zorgverzekering 2021 voor jou als resultaat geven!

Meer berichten