Afbeelding

Graaf zelf je kerstboom uit op Duivenvoorde

Actueel 655 keer gelezen

Leidschendam/Voorschoten - Ook dit jaar is een oude traditie weer tot leven gebracht op Landgoed Duivenvoorde. U kunt op Duivenvoorde zelf een boom uitgraven en, indien gewenst, ook weer worden terugbrengen om te worden geplant voor de volgende kerst. Er zijn eveneens bomen met gezaagde voet en opgemaakte kerstkransen te koop.

Al jaren traditie: de sfeervolle verkoop van zelf gekweekte kerstbomen op het landgoed. Ook zijn er sparren verkrijgbaar, afkomstig van andere landgoederen; gezaagd of met kluit.

Voor een mooie Fijnspar, Nordmann, Servische spar of Blauwspar kunt u op Duivenvoorde terecht. Ook hulst, maretak en ander kerstgroen uit eigen park is per bosje verkrijgbaar. Als u wilt mag u de boom zelf uitgraven; leuk voor kinderen. Spades en kruiwagens zijn op het landgoed aanwezig. Neem wel zelf handschoenen en eventueel laarzen mee. Daarnaast zijn er ook mooie volle, grote bomen met gezaagde voet. Ook worden opgemaakte kerstkransen verkocht, alsmede kuipen, emmers en manden om de boom in te zetten.

Men heeft de mogelijkheid om de boom (met kluit) na kerst weer terug te brengen. Deze wordt dan door ons terug in de tuin gezet, milieubewust en hiermee levert u een kleine bijdrage aan de instandhouding van het landgoed. Dientengevolge staan er in de tuin een behoorlijk aantal ‘gerecyclede’ kerstbomen, divers in formaat en voorkomen.

Het is een tendens dat mensen steeds vroeger een kerstboom willen; november is geen uitzondering. Aangeraden wordt echter aan de boom niet te lang in de warme kamer te zetten. Onze kerstbomenverkoop start om die reden ook pas in december. Vooral kerstbomen zonder kluit beginnen na twee weken soms al hun naalden te verliezen. De verse bomen met kluit hebben daar natuurlijk geen last van, maar als u de boom een tweede leven wil gunnen is het ook beter om hem niet te lang binnen te houden.

Na de feestdagen is het zaak om de overgang van de warme kamer naar de vrieskou buiten (en andersom) wat geleidelijk te laten verlopen. Dit kan door bijvoorbeeld de boom eerst een nachtje in de garage o.i.d. te zetten. Levensvatbare bomen (met kluit dus) mogen te allen tijde worden teruggebracht naar Duivenvoorde. Als u de boom bij de kerstbomentuin of werkschuur achterlaat, krijgt de boom weer een mooi plekje.

De kerstboomverkoop vindt plaats op maandag t/m vrijdag vanaf 9.00 uur in de morgen en zaterdag/zondags vanaf 10.00 uur. De tuin is niet verlicht dus bij avondschemer/donker (16.30u) is er geen verkoop meer. De verkoop loopt t/m donderdag 24 december.

De prijzen van de bomen liggen tussen de 10 en 50 euro. Betaal bij voorkeur met pin, en kom zoveel als mogelijk doordeweeks en alleen.

U kunt parkeren op het daarvoor bestemde parkeerterrein; aan het einde van de lange oprijlaan van Duivenvoorde. Eenmaal op het landgoed, voorbij de parkeerplaats, vindt u de kerstboomverkoop in de tuin net over de hoge brug rechts.

Klik hier voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant